Reprezentanții Federației Române de Baschet au anunțat proiectele eligibile pentru finanțare în cadrul Programului „Să creștem sănătos prin baschet”. Printre cele 35 de proiecte care au întrunit condițiile de eligibilitate se regăsește și cel inițiat de ISports Ploiești: „De la țară vine performanța pentru baschet”.
Proiectul urmează să se deruleze în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova și are ca țintă sporirea bazei de selecție pentru baschetul românesc, identificând talente din zonele defavorizate privind practicarea acestui sport.
Prin intermediul proiectului se va încerca îndrăgostirea de baschet a aproximativ 800 de copii, cu vârste cuprinse între 9 și 10 ani, proveninți din mediul rural, elevi ai celor 20 de școli care vor deveni partenere, dintr-o rază de 30 km din jurul orașului Ploiești. Un alt obiectiv îl reprezintă formarea a minimum două grupe de cel puțin 15 juniori care să continue antrenamentele către performanța sportivă și, eventual, să facă pasul spre echipele naționale ale României.
Manager de proiect este președintele clubului, Ionuț Urzeală, iar antrenorii care se vor ocupa de implementare sunt Bianca Barbu și Cristian Trandafir, proiectul urmând să se desfășoare timp de 40 de zile, în perioada aprilie-mai sau septembrie-octombrie. Cei doi antrenori îi vor învăța pe copiii participanți, în cadrul orelor de educație fizică și sport, noțiunile elementare ale baschetului într-un mod cât mai atractiv.
În plus, se urmărește și îmbogățirea bazelor materiale ale școlilor partenere, oferindu-le acestora jaloane, mingi de baschet, echipamente pentru antrenori, tricouri și dispozitive pentru crearea unei baze de date cu măsurătorile motrice ale copiilor participanți.