Vopseaua de ouă poate să conţină până la 11 E-uri, iar aceasta poate fi ingerată chiar dacă este doar pe coaja oului, prin transferul pe mâini sau prin transferul direct în ouă, potrivit Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor – InfoCons, citată de Agerpres. Conform sursei citate, din punctul de vedere al aditivilor alimentari, 98,36% dintre produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari), după cum rezultă din centralizarea şi analizarea informaţiilor ce se regăsesc pe etichete. Din punctul de vedere al produselor ce conţin aditivi alimentari, 65,57% dintre produsele studiate au avut în componenţă acid lactic (E270), 63,93% au avut în componenţă azorubina (E122), iar 54,10% au avut în componenţă benzoat de sodiu (E211(.Chiar dacă este pe coaja oului, ajungem să o ingerăm prin transferul pe mâini sau prin transferul direct în ouă. Atenţie la vopseaua de ouă!”, a declarat spune Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.