F. T.

Ieri dimineaţă, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova au precizat: „Clădirea Hale şi Pieţe Ploieşti nu are autorizaţie de securitate la incendiu”.
Informarea a venit ca o completare a faptului că, în seara zilei de Paşte, efectul termic, coroborat cu faptul că unul dintre conductoarele electrice era defect sau neizolat corespunzător au condus la izbucnirea unui incendiu în incinta imobilului, fiind nevoie de intervenţia mai multor echipaje de stingere cu apă şi spumă, echipaj de descarcerare, o autoscară şi o ambuanţă SMURD.
A ars o suprafaţă de aproximativ 70 de metri pătraţi, fiind afectate în special ambalaje de mase plastice. De asemenea, două persoane au fost intoxicate cu fum, acestea refuzând, însă, transportul la spital.

Reamintim, de asemenea, că şi SC Hale şi Pieţe SA a precizat, luni dimineaţă, într-un comunicat, că ”intervenția colegilor noștri care erau de serviciu la acea oră și promptitudinea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova au dus la lichidarea incendiului într-un timp scurt, limitând astfel suprafața afectată a imobilului și a pierderilor suferite de către comercianți (…), urmând ca activitatea imobilului Halele Centrale să se reia, în condiții normale, începând cu data de 26 aprilie, conform programului de funcționare. (…). Totodată, se vor lua toate măsurile necesare astfel încât urmele acestui eveniment nefericit să fie îndepărtate”.