Pleiades Residence și Prahova Value Centre din Ploiești formează un proiect de tip mixed-use ce pune calitatea vieții pe primul loc. Proiectul este dezvoltat de Prime Kapital, unul dintre cei mai importanți investitori, dezvoltatori și operatori imobiliari în Europa Centrală și de Est.

Proiectele mixed-use devin o alternativă tot mai căutată, pe măsură ce preferințele oamenilor se îndreaptă tot mai des spre proiecte cu un model de dezvoltare urbană sustenabilă și cu beneficii extinse asupra comunităților și orașelor, care sa pună în evidență confortul de a avea totul la îndemână.

Pentru a fi clasificat drept mixed-use, un proiect trebuie să îmbine funcția rezidențială cu cea comercială, de birouri, recreativă, medicală etc., scopul fiind de a răspunde adecvat cât mai multor nevoi, oferind o soluție practică la agitația orașului.

In Ploiești, Prime Kapital dezvoltă un proiect de regenerare urbană de tip mixed-use, care schimbă modul de a locui, cu accent pe formarea unei comunități puternice și pe susținerea economiei locale.

Pleiades Residence, componenta rezidențială a proiectului se întinde pe 18.400 m², dintre care aproape 50% sunt spații verzi și zone car-free, fiind cel mai verde proiect rezidențial din Ploiești. Gândit integral de o echipă de specialiști, proiectul este construit în două faze. Componenta comercială, respectiv Prahova Value Centre, cu o suprafață totală construită de 25.200 mp, a fost dată în folosință în decembrie 2021.

Beneficiile aduse de acest tip de dezvoltări sunt multiple, accentul fiind pus pe confort, economisirea timpului, susținerea economiei locale si îmbunătățirea calității vieții, dar mai ales pe formarea de comunități.

Beneficiile proiectelor mixed-use:

Apartenența în cadrul unei comunități bine definite

Indiferent de forma pe care o ia, dezvoltarea cu utilizare mixtă este o parte integrantă a majorității comunităților. Aceasta creează locuri unice în care oamenii pot trăi, lucra, copiii se pot juca. În cadrul Pleiades Residence, locuitorii își pot satisface nevoile zilnice de cumpărături și de petrecere a timpului liber într-un singur cartier.

Economisirea timpului pierdut în trafic

Zona în care este amplasat proiectul este un factor important in decizia de achiziție a unui apartament. Timpul pierdut în trafic ar trebui redus la minim iar acest gen de proiect rezidențial răspunde acestei nevoi, oferind spații comerciale, medicale, locuri de relaxare chiar lângă casa, în cadrul Prahova Value Centre.

Sustenabilitate  

Punem mare accent pe un viitor verde și mai curat pentru copiii noștri. Iar acest gen de concept mixed-use are marele avantaj de a ajuta mediul înconjurător. Vorbim de proiecte durabile ce pot fi readaptate în timp.

Posibilitatea de a merge pe jos către destinațiile dorite te scutește și de costurile suplimentare cu carburantul. Cu mai puține mașini pe drum, mediul beneficiază de o amprentă de carbon mai mică.

O mai bună gestionare a proprietății   

Proiectele rezidențiale cu utilizare mixtă au multe spații comerciale. Proprietarii le vor menține în cea mai bună condiție pentru a continua să atragă cumpărători sau investitori.

Susținerea economiei locale

Proiectele mixed-use creează, cel mai adesea, comunități pietonale cu impact pozitiv asupra economiei locale și cu beneficii pentru locuitori, angajați dar și vizitatori. Scopul acestor tip de proiecte este de a crea un așa-zis „oraș în oraș”, o comunitate ce se formează în jurul locurilor de muncă, școlilor, grădinițelor, magazinelor etc., oferindu-le locuitorilor o resursă limitată în orașele moderne: timp.

Proiectat după modele de regenerare urbană aplicate cu succes în mari orașe europene, proiectul Pleiades Residence dezvoltat de Prime Kapital răspunde nevoii de dezvoltare durabilă a Ploieștiului transformând un amplasament fost industrial de aproximativ 10 hectare din centrul orașului într-o zonă modernă care integrează armonios funcțiuni comerciale, rezidențiale și o serie de funcțiuni suport.

Detalii legate de modul în care poate fi achiziționat un apartament în Pleiades Residence pot fi găsite pe site-ul Pleiades Residence.