Petre Apostol

Ziua de astăzi reprezintă o zi specială pentru natația prahoveană, deoarece una dintre sportivele care au scris istorie pentru înotul românesc își aniversează ziua de naștere. Este vorba despre Florina Carmen Herea, originară din Ploiești, care a învățat tainele înotului la CS Petrolul.
Junioară redutabilă la începutul anilor ’90, cucerind titlul european cu ștafeta României la 4×100 m liber și devenind vicecampioană continentală la 100 m liber, la ediția Europenelor din 1994, Carmen a confirmat și la senioare.
Astfel, a câștigat titlul european și la senioare, în proba de ștafetă 4×200 m liber, la ediția competiției continentale din anul 2000. În plus, a fost prezentă la două ediții ale Jocurilor Olimpice, fiind, mai întâi, finalistă cu ștafeta României la 4×200 m liber, în 1996, la Atlanta (Statele Unite ale Americii), ocupând locul 7. Apoi, la ediția de la Sydney (Australia), din 2000, a făcut parte din ștafeta de 4×200 m liber, care s-a calificat în finală de pe locul al treilea, încheind ultimul act, însă, la limita podiumului de premiere – pe locul al patrulea.
După ce s-a retras din activitatea sportivă, din cauza unei accidentări, în 2004, a urmat o carieră pedagogică, fiind profesoară și antrenoare de înot.
Cu această ocazie, îi urăm și noi „La Mulți Ani!” cu sănătate și cu fericire!