Peste 500 de spectatori au ţinut să fie prezenţi, duminică, în tribunele Complexului Hipodrom Ploieşti pentru a asista la prima reuniune hipică din 2022, semn că anii dificili parcurşi, cu restricţiile ştiute, dar şi pauza competiţională i-au făcut pe iubitorii turfului să le fie dor de curse.
Dedicată Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, cu ocazia zilei de naștere și a aniversării a 141 de ani de la proclamarea Regatului României, reuniunea a propus cinci curse spectaculoase – patru de trap şi una de galop – care au plăcut publicului şi reprezintă un preview promiţător al stagiunii hipice 2022.
Principala cursă a zilei, Premiul de Deschidere, i-a revenit unuia dintre favoriţi -armăsarul Dolce Dorel- condus de experimentatul Cristian Slate reuşind să se impună după o luptă strânsă pe ultima linie dreaptă cu iapa Madonna, ce l-a avut în sulky pe Tiberiu Nan. Festivitatea de premiere a fost oficiată de subprefectul Judeţului Prahova, Alexandru Vane, şi de Gabriela Rădulescu- directorul Filialei Prahova a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.
În celelalte curse de trap ale zilei s-au impus iapa Otawa (Premiul Ager), armăsarul Incroyable de Bry (Premiul Accelerat) şi armăsarul Wicked from Heaven (Premiul Avion).
Reuniunea a fost închisă de unul dintre momentele apreciate de public, cursa de galop dotată cu Premiul ARAC Sprint şi organizată în parteneriat cu Federaţia Hipică Română, pe care un nou-venit pe Hipodromul Ploieşti, armăsarul Abinoux, a câştigat-o clar în faţa urmăritorilor Uthifa şi Shimal. Premierea jocheului câştigător, bulgarul Nurhay Zyulkyuf, a fost oficiată de viceprimarul Municipiului Ploieşti, Daniel Nicodim, şi de subprefectul Judeţului Prahova, Alexandru Vane.