Aminteam în ziarul de ieri despre sancţíunile care urmează a fi aplicate, începând cu data de 27 februarie a.c., şoferilor şmecheri care care fac drifuri pe şosea („comportament agresiv”), sancţiunile putând ajunge în astfel de cazuri până la 725 de lei amendă şi ridicarea permisului de conducere pentru 30 de zile.
Iar dacă în urma unui astfel de comportament agresiv rezultă şi victime, amenda poate fi de până la 1.160 de lei, iar permisul – suspendat pentru 60 de zile.
Tot din data de 27 februarie 2022 se aplică sancţiuni şi acelor şoferi care, potrivit unei postări pe Facebook a Poliţiei Române, „se deplasează succesiv de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens”.
Iar în postarea amintită – titlul fiind „Daţi-vă bhă… că trec eu!” – se explică destul de clar, cu subiect şi predicat- în glumă, e adevărat, dar trebuie luat în serios! – următorul „remediu, disponibil tot din data de 27 februarie 2022. Acesta promite o amendă de 580 de lei până la 725 de lei, la care se adaugă și o pauză de 30 de zile de la condus,
pentru contemplare asupra comportamentului agresiv precum cel de mai sus”.
Şi mai justifică Poliţia Română enumerarea unor astfel de sancţiuni în episoade: „Fiind doar una dintre acțiunile care definesc comportamentul agresiv în trafic, am decis să împărțim noile reglementări în mai multe postări, fiind mai lejer de «digerat»”.