Petre Apostol

Echipa de handbal feminin Activ Prahova Ploiești va evolua pe terenul colegei de serie din Divizia A, CSM Roman, în turul preliminar al Cupei României, conform tragerii la sorți efectuate, săptămâna trecută, de către reprezentanții Federației Române de Handbal. Partida este programată miercuri, 9 februarie, de la ora 17:00.
Elevele antrenorilor Gheorghe Irimescu și Robert Comendant pornesc favorite în meciul cu echipa din Roman, având în vedere că, în partida din campionat, disputată tot pe tărâm moldovenesc, s-au impus, cu scorul de 27-23 (12-11).
În clasamentul Diviziei A, Seria A, Activ ocupă locul al șaselea, cu 18 puncte (6 victorii și 5 înfrângeri), în vreme ce CSM Roman se află pe a opta poziție, cu 10 puncte (3 victorii, o remiză, 5 înfrângeri), dar are două meciuri mai puțin disputate față de prahovence.
Câștigătoarea dintre cele două echipe se va califica în turul întâi din Cupa României, unde va întâlni tot o formație din eșalonul secund, învingătoarea dintre CSM Târgu Jiu (lidera Seriei B din Divizia A, cu victorii pe linie) și CSU Timișoara, de asemenea din tur preliminar, partidă programată mâine, de la ora 12:00. Partidele din turul întâi sunt programate pe 12 februarie.
În turul preliminar se va mai disputa meciul dintre CSU Oradea și HCF Piatra Neamț, programat mâine, de la ora 16:00.
Tabloul complet al meciurilor din tururile 1 și 2 ale Cupei României este următorul (echipele prezente în cupele europene au fost repartizate direct în turul al doilea):
TURUL 1 (12 februarie)
1. ȘCOALA 181 SSP BUCUREȘTI – DACIA MIOVENI
2. ȘTIINȚA BACĂU – CSU ȘTIINȚA BUCUREȘTI
3. CSM ROMAN/ACTIV PLOIEȘTI –
CSM TÂRGU JIU/CSU TIMIȘOARA
4. CSM CORONA BRAȘOV – CSM DEVA
5. CSU ORADEA/HCF PIATRA NEAMȚ –
DUNĂREA BRĂILA
6. HC HARGHITA ODORHEI – SCM CRAIOVA
7. CSU NEPTUN CONSTANȚA – HC ZALĂU
8. CSU REȘIȚA – GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD
9. U CLUJ – CSM GALAȚI
10. CSM UNIREA SLOBOZIA – RAPID BUCUREȘTI
11. SPARTAC BUCUREȘTI – CSM SLATINA
TURUL 2 (23 martie)
Câștigătoare meci 3 – Câștigătoare meci 10
Câștigătoare meci 6 – MINAUR BAIA MARE
Câștigătoare meci 2 – Câștigătoare meci 9
Câștigătoare meci 7 – Câștigătoare meci 8
Câștigătoare meci 1 – SCM RÂMNICU VÂLCEA
Câștigătoare meci 4 – SCM GLORIA BUZĂU
MĂGURA CISNĂDIE – Câștigătoare meci 11
Câștigătoare meci 5 – CSM BUCUREȘTI

Despărțire de Diana Lăscăteu

Una dintre principalele marcatoare ale echipei Activ Prahova Ploiești, Diana Lăscăteu, s-a despărțit de formația prahoveană, revenind în Liga Națională, la HC Dunărea Brăila. Împrumutată de la CSM București, unde a fost campioană națională de junioare, handbalista de 20 de ani, care joacă pe postul de inter stânga, a evoluat două sezoane la gruparea prahoveană, iar în această ediție a Diviziei A a marcat 29 de goluri pentru Activ.
Dunărea Brăila ocupă locul al șaselea în Liga Florilor, cu 22 de puncte.