În seara zilei de marţi, 11 septembrie, în jurul orei 17.30, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au tras pe dreapta, pe DN1 B, în Valea Călugărească, un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 54 de ani.
„Întrucât conducătorul auto- un bărbat în vârstă de 54 de ani, din localitate, emana halena alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge”, se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.
Tot în aceeaşi seară, mai amintesc reprezentanţii IPJ Prahova în acelaşi comunicat, „polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care se deplasa pe Bulevardul Carol I, fiind înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 71 km/h.
Întrucât conducătorul auto avea un comportament agitat , acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat un rezultat pozitiv privind prezența unor substanțe ce pot avea efecte psihoactive în organism.
Tânărul, în vârstă de 20 de ani, din comuna Bănești, a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa unor substanțe psihoactive”.