Unul s-a produs la doar 59 km de Ploiești!

V.Stoica

Noaptea de miercuri spre joi poate fi numită „Noaptea Cutremurelor” produse în zona seismică Vrancea, dacă luăm în considerare că au avut loc trei seisme cu magnitudinea mai mare de trei grade pe scara Richter! Epicentrul unuia dintre cutremure a fost la numai 59 de kilometri de municipiul Ploiești și, evident, mult mai aproape de localitățile din nord-estul județului Prahova, având în vedere că seismul s-a produs în nord-vestul județului Buzău, care intră tot în aria zonei Vrancea.
Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, primul seism s-a produs la ora 1:27, în județul Vrancea, și a avut o magnitudine de 3 pe Richter. O oră mai târziu, la ora 2:31 a avut loc un al doilea cutremur, de această dată în nordul județului Buzău, cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter. Al treilea seism s-a produs la ora 5:27, în județul Vrancea, cu magnitudinea de 3 pe Richter.
De la începutul acestui an, seismografele din rețeaua INFP au înregistrat 13 cutremure în zona Vrancea, cel mai mare, de 4 grade pe Richter – în noaptea de 7/8 ianuarie, la ora 1:02, tot în nordul județului Buzău.
Sursa foto: infp.ro