V. Stoica

Polițiștii prahoveni au reușit să-l identifice pe principalul suspect de incendierea unor ghene de gunoi aflate în imediata apropiere a sediului unuia dintre cei mai mari furnizori de servicii de internet și televiziune din județul Prahova – Vodafone, fost UPC România -, al cărui imobil se află în plin centrul Ploieștiului. Este vorba despre un bărbat de 38 de ani, care a fost dus la audieri, ieri, la orele prânzului, după ce polițiștii i-au dat de urmă.
Marți seară, în jurul orei 22.30, prahoveni din mai toate zonele județului au început să reclame atât pe pagina oficială de facebook a companiei, cât și pe alte grupuri de pe rețeaua de socializare, că au picat serviciile de cablu și de internet ale societății respective. Însă, pentru că întreruperea a avut loc cu puțin timp înainte de încheierea programului la serviciul de relații cu clienții, nimeni nu a avut marți seară un punct de vedere oficial din partea companiei de telefonie, internet și TV.
Însă, după ce au apărut informații potrivit cărora la sediul de pe strada Romană, situat în spatele Palatului Administrativ din Ploiești, ar fi izbucnit un incendiu, reprezentanții ISU Prahova au precizat că în zona respectivă a fost pus foc intenționat la trei ghene de gunoi, inclusiv la una aflată lângă imobilul menționat. Pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor, însă focul distrusese deja parțial mai multe cabluri aflate în afara clădirii.
Ieri dimineață, IPJ Prahova a transmis: „La data de 18 decembrie a.c., în jurul orei 22.00, Poliția Municipiului Ploiești a fost sesizată prin apel 112 de către un bărbat cu privire la faptul că la o ghenă de gunoi de pe strada Romană ar fi izbucnit un incendiu.
În baza sesizării s-a constituit echipă operativă care s-a deplasat de îndată la fața locului, constatând faptul că incendiul se manifesta la patru tomberoane din plastic ce conțineau gunoi menajer dar și la cablurile de curent ce alimentează o firmă care furnizează rețea de cablu și internet. Totodată și la alte două locații de pe strada Ștefan Greceanu a ars conținutul de gunoi al unor pubele metalice precum și o pubelă din plastic amplasată într-o altă zonă a străzii.
La fața locului au intervenit trei echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, care au lichidat incendiile produse.
Prejudiciul creat în urma incendiilor urmează a fi comunicat de către reprezentanții societăților afectate.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere, fiind efectuate cercetări pentru identificarea autorilor și tragerea acestora la răspundere”.
Ulterior, IPJ Prahova a anunțat că a fost prins presupusul autor al incendierilor.
La aproape 11 ore de la întreruperea furnizării serviciilor de internet și TV, care s-a produs marți seară, în Ploiești și multe alte localități din județul Prahova, reprezentanții Vodafone România au avut primele reacții, pe pagina oficială de Facebook a companiei, unde au curs reclamațiile din zonele afectate de problemă. “Toate serviciile de telefonie fixă, internet și TV funcționează în condiții normale. Ne-am confruntat cu o situație independentă de noi, care a afectat funcționarea serviciilor, dar pe care specialiștii noștri au remediat-o în cel mai scurt timp posibil. Vă mulțumim pentru înțelegere. Andreea”, a fost singura informație furnizată de operatorul care a pus pe jar mii de clienți din județul Prahova, în seara de 18 ianuarie.