„La loc de cinste” – conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice!

Fl.Tănăsescu

În dimineaţá zilei de ieri, 17 ianuarie a.c, în timp ce supravegheau traficul în Ploieşti, agenţii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 61 de ani.
„Întrucât şoferul emana halenă alcoolică – precizează reprezentanţii poliţiei prahovene într-un comunicat – , a fost testat cu dispozitivul etilotest, care a indicat valoarea de 0,51 mg/l în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de <<conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice”.
În fapt, speţa prezentată reprezintă o continuare a unor nereguli rutiere depistate de către poliţişti încă din ziua de duminică.
Astfel, potrivit aceluiaşi document de presă al IPJ Prahova, se mai specifică faptul că „la data de 16 ianuarie a.c., angajaţi din cadrul Poliției oraşului Comarnic au identificat un bărbat bănuit ca fiind implicat într-un eveniment rutier mai vechi.
Concret, în ziua de 5 ianuarie a.c., polițiștii au fost sesizați de către un bărbat despre faptul că a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Întrucât celălalt conducător auto – identificat în urma semnalmentelor indicate de către şoferul care a reclamat incidentul – nu s-a prezentat la sediul poliției pentru întocmirea documentelor de constatare în termenul legal, s-a procedat la invitarea acestuia la sediul unității, în data de 16 ianuarie.
Cu ocazia verificărilor efectuate a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Având în vedere aspectele constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de <<conducere a unui vehicul fără permis de conducere>>.
În aceeaşi zi de duminică, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza comunei Șirna, pe DJ 101 G, oamenii legii din cadrul Secției Rurale de Poliție Cocorăștii Colț au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 57 de ani, domiciliat în comună.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice”.