Violeta Stoica

Președintele organizației prahovene a Partidului Social Democrat, deputatul Bogdan Toader, alături de membri ai conducerii filialei, de prefectul Virgiliu Nanu și subprefectul Emil Drăgănescu, numiți recent în funcții la propunerea PSD Prahova, a susținut ieri o conferință de presă în care a prezentat noua echipă de la conducerea Instituției Prefectului. „Noi suntem într-o coaliție guvernamentală. În urma discuțiilor de la nivel central, Partidul Social Democrat a intrat ca un partener responsabil în această coaliție. Și la nivel local, avem un dialog constant. De aceea, împreună cu domnul prefect și cu domnul subprefect vom încerca să găsim cele mai bune soluții pentru Prahova, prin aplicarea politicilor guvernamentale”, a precizat Bogdan Toader.
Președintele PSD Prahova afirmă că nu există, în prezent, negocieri la nivel local și județean pentru funcțiile de viceprimar al Ploieștiului și de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova: „În anul 2016, am avut alegeri, iar prahovenii și cetățenii Ploieștiului au acordat încrederea la acel moment Partidului Social Democrat și ALDE. În 2020, lucrurile s-au schimbat. Cetățenii au considerat că PNL și USR trebuie să conducă județul și municipiul Ploiești. Dacă se consideră – așa cum s-a întâmplat la nivel central – că au nevoie și de Partidul Social Democrat, este altă problemă. Însă, în acest moment, este o coaliție care conduce atât primăria, cât și Consiliul Județean. Mi se pare normal să dovedească și să arate ce poate. În prezent nu există negocieri pentru funcțiile de viceprimar al Ploieștiului și vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova. Când se va considera că va fi nevoie de un partener serios și responsabil precum Partidul Social Democrat, cu mare plăcere!”, a ținut să precizeze Bogdan Toader.

Virgiliu Nanu, noul prefect de Prahova, promite transparență în relația cu presa și cu locuitorii județului

Prefectul Virgiliu Daniel Nanu promite o comunicare mai bună a Instituției Prefectului Prahova atât cu reprezentanții presei locale, cu instituțiile deconcentrate, cât și cu locuitorii județului, prin intermediul întâlnirilor directe, dar și în mediul online. Prezent la conferința de presă organizată, ieri, de filiala PSD Prahova, Virgiliu Nanu a făcut publice problemele cu care s-a confruntat în cele două săptămâni de la învestirea sa în funcția de prefect. Cele mai importante – organizarea centrelor de evaluare a persoanelor diagnosticate cu SARS Cov-2 (opt din 10 fiind deja operaționale, printre acestea aflându-se și centrul de evaluare de la Spitalul Vălenii de Munte, unde a fost prezent, vineri, 21 ianuarie, și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila), implicarea medicilor de familie în testarea gratuită a persoanelor care prezintă simptome ale infectării cu coronavirus, precum și întâlnirile cu reprezentanții instituțiilor direct implicate în gestionarea la nivel județean a pandemiei. Unul dintre semnalele de alarmă trase de prefectul de Prahova a venit ca urmare a acestor discuții. La Ambulanța Prahova, de exemplu, numărul mare de solicitări pentru testarea la domiciliu a crescut, ajungându-se la situația în care cu greu se poate face față cererilor de testare.
Emil Drăgănescu, pe de altă parte, este pentru a treia oară subprefect de Prahova, însă este primul mandat în care ocupă o funcție de demnitate publică asumată politic. „Asta nu va schimba cu nimic modul de abordare a activității de zi cu zi. În această săptămână, împreună cu domnul prefect și domnul subprefect, vom prelua atribuțiile, dar asta nu înseamnă că nu am intrat în pâine, pentru că activitatea este atât de tumultoasă în această perioadă încât este imposibil să nu ne desfășurăm deja activitatea atât în zona de situații de urgență, cât şi de gestionare a pandemiei”.