Fl. Tănăsescu

Mai multe dosare penale pentru comiterea infracţiunii de „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice” au întocmit agenţii rutieri prahoveni în ziua de 9 ianuarie, a.c.
Exemplificăm doar două cazuri, prezentate de către IPJ Prahova, într-un comunicat: „Duminică, în jurul orei 08:30, în timp ce desfășurau activități pe DN 1, pe raza localității Comarnic, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 27 de ani, domiciliat în municipiul București. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.
Tot în ziua de 9 ianuarie, în jurul orei 19:30, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza municipiului Ploiești, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit, pentru control, pe strada Depoului, un autoturism condus de un ploieştean în vârstă de 41 de ani.
În urma testării cu dispozitivul etilotest, a rezultat valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, şoferul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
Şi acesta s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.
Cu alte cuvinte, probabil că da: „Băutura-i bună, dar să te ţii de ea!”. Cu siguranţă acasă, la cârciumă, oriunde… Dar nu la volan, pe şosea…