Fl. Tănăsescu

Potrivit unui comunicat al poliţiei prahovene, în seara zilei de duminică, 26 decembrie a.c., „agenţi din cadrul Secției nr.11 de poliție rurală Drajna au tras pe dreapta, în zona staţiunii Cheia, un autoturism, condus de un bărbat de 34 de ani, din comuna Măneciu.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Tot în aceeaşi seară, polițiști din cadrul Biroului Rutier Ploiești, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control ale traficului rutier în municipiu, au fost sesizați că, pe strada Ștefan cel Mare, agenții din cadrul Poliției Locale din Ploiești au oprit pentru control un autoturism care nu ar fi respectat semnificația indicatorului rutier «Accesul Interzis».
Polițiștii rutieri s-au deplasat la fața locului, iar în urma verificării în bazele de date au constatat că tânărul în vârstă de 18 ani, din comuna Tomșani, care se afla la volanul autoturismului, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Şi pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere»”.