V. Stoica

Eroziunea malurilor râului Teleajen, cauzată în special de viiturile din ultimii ani, a determinat autoritățile din mai multe localități prahovene străbătute de acest curs de apă să ia măsuri pentru restrângerea efectelor negative din zonele afectate.
Primăria Bucov pregătește circa un milion de euro, mai precis 4.192.498 de lei fără TVA, pentru realizarea unor lucrări de apărări de mal pe râul Teleajen. Astfel că autoritatea locală a scos la licitație această lucrare care, potrivit documentației întocmite, ar trebui să cuprindă amenajarea apărărilor de mal cu gabioane, pe partea stângă a râului Teleajen, astfel încât să fie susținut malul râului pe o lungime de circa jumătate de kilometru și zona afectată de calamități, la finalul anului 2020, să fie readusă la starea inițială.
În Strategia de Dezvoltare Locală a comunei Bucov, pentru perioada 2021-2028, se arată că, pe râul Teleajen, ce constituie limita administrativă în zona de sud a comunei, se manifestă cu intensitate fenomenul de eroziune de mal. Deși s-au efectuat lucrări de apărare de mal, acestea trebuie extinse pe tot malul drept pentru a stopa fenomenul.