V. Stoica

La începutul anului 2022 se vor deschide ofertele firmelor de construcții interesate să semneze un contract cu Școala Superioară de Aviație Civilă pentru calea de rulare a Aerodromului G.V. Bibescu de la Strejnicu, comuna Târgșoru Vechi. Este un contract valoros, care a fost estimat la 4,76 milioane de lei fără TVA, adică aproape un milion de euro.
Potrivit documentației, în cadrul Aerodromului G.V. Bibescu de la Strejnicu este necesară realizarea la pista instrumentată cu calea din îmbracaminte asfaltică a unei căi de rulare cu dimensiunea de 836×11 m și bretea de acces între calea de rulare și pistă.
Aerodromul din Strejnicu are două piste, o pistă instrumentată, cu calea din îmbrăcăminte asfaltică, și o pistă din iarbă destinată în special aviației ușoare.
Prin investiția prin care se dorește realizarea căii de rulare, se urmărește creșterea capacității de zbor, respectiv creșterea numărului de decolări – aterizări. De asemenea, calea de rulare nouă va duce la creșterea gradului de siguranță pentru operarea la procedura de decolare/aterizare a aeronavelor pe pistă datorită fluidizării fluxurilor de zbor.

Foto: Facebook/Școala Superioară de Aviație Civilă