V. Stoica

Salvamontișii prahoveni au fost la datorie în perioada Crăciunului, fiind solicitați în urma a 20 de apeluri să intervină pentru a le veni în ajutor celor aflați în dificultate pe munte. Trei apeluri au fost înregistrate în Ajunul Crăciunului, șapte apeluri – în ziua de Crăciun și alte zece – în a doua zi de Crăciun.
Două dintre intervențiile din perioada Crăciunului au fost mai dificile. Astfel, în Ajun de Crăciun, salvamontiștii prahoveni au acționat, la Azuga, pentru a ajuta să coboare din Munții Baiului două persoane aflate pe schiuri de tură care s-au rătăcit. Cei trei salvatori plecați în căutarea schiorilor i-au găsit și i-au coborât în Azuga.
Însă cea mai dificilă misiune a fost în a doua zi de Crăciun, când salvamontiștii au acționat, tot în Munții Baiului, pentru a scoate dintr-o râpă un adolescent de 15 ani, care căzuse cu ATV-ul și suferise o fractură deschisă la un picior. Salvamontiștii din Bușteni au relatat cum a avut loc intervenția: „Un tânăr de 15 ani a fost la un pas să-și piardă viața în Munții Baiului. Acesta se afla cu tatăl său și cu alți prieteni la o plimbare cu ATV-urile pe un drum foarte alunecos, acoperit cu zăpadă. Nu se știe din ce motiv, victima a căzut de pe ATV și s-a prăbușit peste 10 metri într-o râpă. A suferit o gravă fractură deschisă la membrul inferior drept, cu hemoragie. Salvamontiștii din Bușteni și cei de la ISU i-au acordat victimei primele îngrijiri, la locul accidentului, și au transportat-o pe targă până la drumul forestier. De acolo a fost preluată de un UTV Salvamont și coborâtă de pe munte. Ulterior, un echipaj SMURD a preluat accidentatul din oraș și l-a dus la spital”.