Anul 2021 a fost presărat cu numeroase invenții, din mai multe domenii, unele dintre ele schimbându-ne radical viața. Vorbim despre inovații tehnologice, dar și performanțe excepționale în domeniul medical.

Un nou tratament pentru o boală rară

În 2021, cercetătorii au dezvoltat un medicament pentru sindromul Hutchinson-Gilford. Din nefericire, persoanele diagnosticate cu această afecțiune medicală rară și gravă rareori trăiesc peste 15 ani, iar până acum tratamentele puteau viza doar simptomele și complicațiile acestuia. Pe lângă prelungirea duratei de viață cu câțiva ani, noul medicament Zokinvy reduce și simptomele problemelor cardiace și osoase asociate cu această afecțiune rară, care afectează aproximativ 400 de copii din întreaga lume.

Primul test la domiciliu pentru COVID-19

Nu putem să nu amintim importantele evoluții în plan științific, pe care cercetătorii și medicii le-au făcut în privința combaterii COVID-19, coronavirusul responsabil de actuala pandemie. Testul la domiciliu pentru depistarea infecției este o invenție notabilă a anului 2021. Testul Ellume pentru COVID-19 a fost primul de acest fel care a primit autorizația FDA, permițând consumatorilor să verifice dacă sunt infectați, chiar din confortul propriului domiciliu.