Consiliul Directoral al Federației Române de Baschet a fost informat despre Decizia Comisiei de Disciplină și Etică Sportivă în cazul meciului de la CN U16, masculin, dintre echipele ACS ID Îngerii Băniei Craiova și ABC Lynx Ploiești, cele două grupări juvenile fiind aspru sancționate din cauza non-combatului reciproc din meciul jucat în data de 11 decembrie, în care fiecare grupare a făcut ”tot posibilul” să piardă jocul, pentru a avea, teoretic, un traseu mai ușor în fazele superioare ale întrecerii!
Astfel, membrii Comisiei Centrale de Disciplină prezenți la ședință, anume DeMaio Leontin – președinte, Ionescu Radu Claudiu, Caraion Mihail, Savu Ecaterina – membri, luând act de rapoartele suplimentare de joc întocmite de arbitrii Vlad Burlacu şi Ruxandra Cap, cu privire la meciul dintre ACS ID Îngerii Băniei și ABC Lynx Ploiești, au luat sancțiuni drastice împotriva ambelor grupări:
– Sancționarea antrenorului Borș Irina – ACS ID Îngerii Băniei cu sancțiunea suspendării dreptului de a participa la jocurile oficiale pe o perioadă de 18 luni.
– Sancționarea reprezentantului clubului ABC Lynx Ploiești – dl. Florentin Creţu, cu sancțiunea suspendării dreptului de a participa la jocurile oficiale pe o perioadă de 18 luni.
– Sancționarea cluburilor ACS ID Îngerii Băniei și Lynx Ploiești cu sancțiunea suspendării dreptului de a participa la jocurile oficiale la categoria de vârstă – U16, până la finalul sezonului competițional actual, precum și aplicarea unei penalități sportive în cuantum de 2500 lei.
– Sancționarea jucătorilor U16 de la ACS ID Îngerii Băniei, respectiv ABC Lynx, menționați pe foaia de joc din data de 11.12.2021, cu sancțiunea suspendării dreptului de a participa la toate jocurile oficiale, indiferent de categoria de vârstă, până la finalul sezonului competițional actual.
Deciziile au fost luate cu majoritate de voturi și pot fi atacate cu apel.

Activ – afiliată și la baschet!

În ultima reuniune, Comitetul Director al FR Baschet a aprobat, cu unanimitate de voturi, și o decizie ”pozitivă” pentru baschetul prahovean, anume afilierea provizorie la FRB a structurii sportive CS Activ Prahova Ploiești. Clubul fnanțat de Consiliul Județean – cu activitate la handbal feminin, momentan, a făcut demersuri similare și pentru afilierea la FR Volei!