Nicoleta Dumitrescu

Ieri dimineață, Moș Nicolae a trecut și a lăsat, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, un strop de dulce, dar și ce mai citise el pe listele cu dorințe, mai ales ale copiilor.
După luni bune de contre și amenințări între politicieni, însă, Moșul a făcut ca, pe 6 decembrie 2021, România să aibă, deja, un nou Guvern, liberalii și social-democrații reușind să lase armele de-o parte și să ajungă să-și împartă puterea, chiar dacă, de la o poștă, miroase a compromis. Declarativ, cu toții susțin că vor lucra pentru România și români, pentru bunăstarea poporului, experiența și capacitatea lor de lucru fiind puse, adicătelea, la amanet, fără niciun folos propriu! S-a dovedit, însă, și încă se mai dovedește, faptul că dincolo de vorbe, și în acest caz, înțelegerea și compromisul dintre PSD și PNL s-au lovit tot de interese. Pentru că, după împărțirea ministerelor, în această săptămână este programată o nouă rundă de ”aranjamente” pe funcții, fiind vorba despre restanțele, în privința guvernării, numirilor în eșalonul doi, adică a secretarilor de stat, a secretarului general al Guvernului, a șefilor de agenții etc. Cu toții vor fi specialiști, evident, care de-abia așteptau să-și fructifice ”talentul”, astfel încât țara să o ducă mai bine, chit că este pandemie! Numai că, așa cum se întâmplă, ca de fiecare dată, greșelile unora sau ale altora apar precum păduchii în frunte, deși cei care girează nominalizările se încăpățânează să meargă cu ei înainte, până în pânzele albe!
Exemple sunt legate de cel nominalizat pentru funcția de secretar general al Guvernului, pentru care se consideră că angajarea fiicei la cabinetul său parlamentar, fie şi doar pentru câteva luni, nu este un capăt de țară și nu se poate numi corupție, deși s-a soldat cu o condamnare pentru conflict de interese, dar și de numirea ”avocatei interlopilor” în funcția de președinte al comisiei juridice din Camera Deputaților, dar pentru care și-a asumat numirile chiar șeful PSD. Ce este drept, nici PNL nu este ”ușă de biserică” la capitolul nominalizări, ajuns ministru al Digitalizării, Florin Roman susținând că dacă nu are nicio tangență cu domeniul este un mare avantaj și, astfel, nu poate fi acuzat că are interese(!?!)
Asta în timp ce ţara așteaptă!
Aşteaptă ca, într-adevăr, politicienii să lucreze pentru ea. Pentru că de interese poporul s-a tot săturat, nefiind guvernare în care să nu vadă că primul lucru pe care îl fac partidele este împărţirea funcţiilor, aşa cum s-a întâmplat şi acum. Este de văzut, însă, în ce măsură toate promisiunile trecute pe lista de guvernare şi asumate de lideri se vor vedea şi în practică. Pentru că, privind în urmă, nu a fost guvernare care să promită majorări de venituri, başca autostrăzi şi spitale – în ultimele două cazuri poiectele fiind şi acum tot pe hârtie!

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVorbe înţelepte
Articolul următorEvenimente