Ploieștiul – gazdă pentru junioarele Under 18

173 de sportivi și sportive din întreaga țară au răspuns prezent la acțiunile de pregătire centralizată organizate săptămâna aceasta de Federația Română de Baschet, cu sprijinul Ministerului Sportului și FIBA YDF! Loturilor naționale juvenile (U14, U16 și U18) se vor pregăti în municipiile București, Tg. Mureș, Cluj-Napoca, Târgoviște și Ploiești, sub baghetele componenților staff-urilor tehnice, juniorii selecționați să facă parte din loturile lărgite ale echipelor naționale U14, U16 și U18 efectuând antrenamente după o linie metodică unitară.
Federația Română de Baschet continuă strategia de a pregăti centralizat loturile juvenile în cadrul unor acțiuni lunare din Programul Național de Selecție și Pregătire, prin care se dorește creșterea valorică a Naționalelor care reprezintă baschetul românesc în competițiile continentale, ca o premieră, participanții la aceste stagii urmând să petreacă și Crăciunul, alături de colegii și antrenorii de la lot.
La categoria U14, în cadrul unor acțiuni derulate prin programul FIBA “Youth Development Foundation”, juniorii se pregătesc în municipiile Cluj-Napoca și Tg. Mureș până în 30 decembrie. La U14 masculin, cantonamentul de pregătire centralizată de la Cluj-Napoca se desfășoara sub coordonarea unui staff tehnic format din antrenorii Elena Florea (Laguna Bucuresti), Flavius Lăpuște (U-BT Cluj-Napoca), Emil Stetca (Lucky Dragons Tg. Mures) și David Karsai (CSM CSU Oradea), iar din partea FRB participa antrenorul coordonator Claudiu Fometescu. La U14 feminin, acțiunea de pregătire este găzduită de Tg. Mureș, sub baghetele staff-ului tehnic format din antrenorii Florina Pora (Gladius Tg. Mures), Cristina Acea (CS Ciocan Cristina), Norbert Kovasch (CSS Sf. Gheorghe) și Alina Șerban (Athletic Constanța), iar din partea FRB participa antrenorul coordonator Paula Misăila.
La categoria U16, cantonamentul este organizat în București, la Arena de Baschet, cu sprijinul Ministerului Sportului, antrenamentele fiind programate pentru perioada 20 decembrie – 3 ianuarie. La U16 masculin, pregatirea centralizată se deruleaza sub coordonarea antrenorilor Ionuț Ivan (CSM Petrolul Ploiești), Cristian Georgescu (CSU Știința București) și Laura Nițulescu (BC Nițulescu Rm. Vâlcea), sprijiniți de preparatorul fizic Cezar Bărăgău, iar din partea FRB acțiunea este supervizată de secretarul general adjunct Liviu Puicu. La U16 feminin, antrenamentele se desfasoara sub coordonarea staff-ului tehnic format din antrenorii Veronica Gavrilă (CSS Bega Timișoara), Cristian Bondor (Valbon Arad) și Melania Kokovay (CSM Oradea), sprijiniți de preparatorul fizic Claudiu Ilina, iar din partea FRB participa directorul tehnic Tiberiu Dumitrescu.
La categoria U18, stagiile de pregătire sunt găzduite în municipiile Târgoviște și Ploiești, până pe 4 ianuarie. La U18 feminin, la Ploiești, sedințele de antrenament sunt coordonate de un staff tehnic format din antrenorii Loredana Munteanu (CSS-CSM Ploiești) și Tudor Dumitrescu (NBS Cluj-Napoca), sprijiniți de preparatorul fizic ploieștean Robert Munteanu, iar din partea FRB este present un alt prahovean, chiar managerul general al federației- Cătălin Burlacu. La U18 masculin, la Târgoviște, pregătirea centralizată se desfășoară cu stafful tehnic format din antrenorii Cătălin Tanase (CSM Târgoviște) și Cătălin Ștefănescu (CSM Galați), sprijiniți de fizioterapeutul Gheorghe Călinescu, iar din partea FRB participă antrenorul coordonator Ioan Constantin.
Toate cheltuielile de cazare și masă pentru participanti, precum și alte cheltuieli aferente bunei desfășurari a acțiunilor, vor fi acoperite de către FRB și MTS, alături de alți parteneri.

Sportivi prahoveni la loturile naționale de juniori:
U 14 masculin
Ion Octavian -ACS Pantera Baschet Ploiești
Oprea Mihai – Linx Ploiești
U 16 masculin
Codruț Dinu (CSM Ploiești)
Angelian George (CSM Ploiești)
U 16 feminin
Karina Munteanu (CSM Ploiești)
Daria Iordăchescu (CSM Ploiești)
Daria Tănase (CSM Ploiești)