Polițiștii din cadrul IPJ Prahova, împreună cu jandarmii si pompierii prahoveni au acționat pe tot parcursul zilei de duminică, 31 octombrie a.c., în contextul pandemic actual, derulând acțiuni în Ploiești, Azuga, Băicoi, Breaza, Mizil, Vălenii de Munte, Urlați, Sinaia, Blejoi, Ciorani și Drajna.
Potrivit reprezentanţilor poliţiei prahovene, „activităţile au avut drept obiectiv prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la pericolul la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare, fiind vizate în special zonele aglomerate, agenții economici, cât și mijloacele de transport în comun.
În acest context au fost verificate peste 95 de societăți comerciale și peste o sută de mijloace de transport în comun.
Pentru unele nereguli constatate au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, privind combaterea răspândirii virusului SARS- CoV-2.
53 de amenzi – însumând 9.500 de lei – au fost aplicate pentru nerespectarea obligativității de a purta masca de protecție individuală, iar 10 – în valoare totală de 11.500 de lei – pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație”.