Potrivit unor surse judiciare, trei dintre cele şapte persoane conduse joi la sediul DIICOT –
Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru a fi audiate în cazul unui dosar ce vizează nereguli la un batal aparţinând Rafinăriei Vega, au fost reţinute.
Reamintim că miercuri, 24 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Ploieşti, împreună cu procurori de la DIICOT au descins în trei locaţii din Capitală şi din judeţele Tulcea şi Prahova, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune.
Potrivit anchetatorilor, percheziţiile au fost motivate de faptul că „începând cu anul 2018, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat (…). Prin declarații false, membrii grupului infracțional organizat ar fi creat aparența că un batal al unei rafinării (Rafinăria Vega – n.n.) din municipiul Ploiești ar fi fost ecologizat în totalitate, extrăgându-se atât gudron acid, cât și sol contaminat, în condițiile în care, în respectivul batal, gudronul acid fusese deja extras, operațiunea respectivă de extragere fiind finalizată în cursul anului 2009. (…).
Prin activitatea întreprinsă în cadrul grupării, semnând contractul şi actul adițional la acesta, înscrisuri ce au stat la baza efectuării unor plăţi în valoare cumulată de 10.097.575,35 lei, pentru eliminare gudron acid, care, în realitate, nu exista depozitat în batal (cel al Rafinăriei Vega – n.n.), pe adâncimea de un metru, au creat aparenţa existenţei respectivului deşeu, care ar fi trebuit eliminat (…)”.