Petre Apostol

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Prahova, prin finanţarea oferită ca urmare a proiectului înaintat de S&F Tennis Academy din Păuleşti, la care este legitimat, prahoveanul Eric Maximmilian Niţă a fost prezent la Festivalul de Tenis organizat de forul european de tenis de câmp, la Mallorca, în Spania. Întrecerea este organizată pentru prima oară, fiind adresată copiilor de până la 12 ani, ţinând locul unui campionat european, competiţie care se dispută la această categorie de vârstă.
Festivalul de Tenis U12 a avut loc pe terenurile de la Academia celebrului Rafael Nadal, idolul jucătorului prahovean, participând cei mai valoroşi sportivi de pe continent la această categorie de vârstă.
Cei 32 de participanţi la competiţie au fost repartizaţi, în primă fază, în grupe de câte patru jucători, Eric Niţă făcând parte din Grupa B, sportivul prahovean fiind pregătit de tatăl său, Ştefan Niţă, avându-l ca preparator fizic pe profesorul Robert Munteanu. Cap de serie nr. 2, Eric s-a calificat fără mari emoţii în faza eliminatorie, câştigând în minimum de seturi toate cele trei partide disputate în grupă: 6-1, 6-2 cu Lorenz Stadler (Austria); 6-4, 6-1 cu Jakub Kusy (Cehia); 6-2, 6-2 cu Andreas Hansen (Danemarca).
În sferturile de finală, sportivul prahovean s-a impus din nou în minimum de seturi, scor 6-4, 6-3, în duelul cu turcul Mustafa Ege Sik, însă a cedat, în semifinale, în disputa cu al optulea favorit al competiţiei, rusul Savva Rybkin, scor 4-6, 0-6, ocupând, astfel, locul al treilea, la egalitate cu Alexey Frolov, din Rusia (care îl eliminase pe principalul favorit, israelianul Itmar Verthaimer). Rybkin avea să-şi adjudece marele trofeu al Festivalului, impunându-se şi în finală, scor 1-6, 6-4, 10-8, în disputa cu Svit Suljic, din Slovenia.
Pentru Eric Niţă urmează două săptămâni de pregătire, iar în decembrie va pleca în Portugalia, la un alt turneu de Categoria I. „Important este să-mi păstrez calmul, să nu cedez şi să lupt până la ultima minge. Simt că pot mai mult decât am reuşit în Spania şi voi lupta să ajung pe locul 1 sau 2 în clasamentul european”, a declarat tânărul tenismen prahovean.
De menţionat şi sprijinul acordat de către cadrele didactice de la Şcoala „Grigore Moisil” din Ploieşti, unde învaţă Eric, care, în frunte cu directorul Anda Marcu, i-au înţeles eforturile depuse şi, ca să nu piardă prea mult din materie, profesorii susţin şi cursuri online în paralel cu cele predate elevilor care au participat fizic la ore.