Vineri, 26 noiembrie, procurorii prahoveni urmează să ia măsurile care se impun în cazul unui bărbat reţinut în seara zilei de miercuri, 24 noiembrie a.c., acesta fiind acuzat de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere şi conducere sub influenţa alcoolului. Speţa este prezentată de către poliţia prahoveană astfel: „În ziua de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 14:00, polițiștii din Slănic au fost sesizați de către o femeie din comuna Vărbilău că un autoturism condus de un bărbat i-ar fi lovit autoturismul personal care se afla parcat în fața domiciliului, ulterior, șoferul continuându-și deplasarea.
În urma cercetărilor a reieșit faptul că, după avarierea autoturismului persoanei vătămate, bărbatul, în vârstă de 48 de ani, și-a continuat deplasarea, părăsind ulterior autoturismul, parcat la câteva străzi distanță. (…).
Acesta a fost depistat de polițiști pe o stradă din comună, fiind supus testării cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. (…)
Totodată, în urma verificărilor efectuate de către polițiști în bazele de date, a rezultat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Urmare a probatoriului administrat, față de bărbat a fost luată (miercuri-n.n.), măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca să fie prezentat unității de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive”.