După ce a trecut cu bine peste duelul cu Concordia Chiajna, trimițând-o la nouă lungimi în spate pe una dintre principalele contracanditate la promovare, formația noastră are parte de un nou joc care îi poate „curăța” drumul spre Liga I. La Mediaș, Petrolul o va întâlni pe AFC Hermannstadt, într-un meci ce va începe la ora 17.30, presiunea fiind, mai mare, la acest moment, pe echipa gazdă.
Calificată, deja, matematic, în play-off, trupa lui Nicolae Constantin mai are de susținut două examene importante până la finalul lui 2021, cu AFC Hermannstadt și, apoi, pe „Ilie Oană”, cu Universitatea Cluj. Meciuri care, transformate în puncte cât mai multe, îi pot asigura o iarnă liniștită, în care planurile se pot contura, mult mai clar, și dincolo de play-off.
„Este un joc foarte important! Întâlnim, din nou, o echipă din partea superioară a clasamentului, care are un lot valoros și care își dorește promovarea, dar vrem să facem un meci solid și să ne continuăm parcursul foarte bun pe care l-am avut până acum. Este și primul meu duel direct cu Marius Măldărășanu, din postura de antrenori, și, indiferent de rezultatul întâlnirii de mâine, îmi doresc ca, la finalul campionatului, să promovăm împreună”, a spus Nicolae Constantin, tehnicianul fiind convins de faptul că diferența mare pe care o au „lupii”, în clasament, față de principalele urmăritoare nu reprezintă un motiv de relaxare pentru elevii săi. „Avem o echipă matură și nu se pune problema să ne relaxăm. Au înțeles cu toții că, indiferent de cât de mare este avantajul din clasament, nu este absolut nimic decis la acest moment și că abia la vară se aleg premiantele”, a adăugat tehnicianul „galben-albaștrilor”.
Dacă la ultimele întâlniri a avut tot lotul la dispoziție, pentru jocul de mâine tehnicianul „lupilor” se confruntă cu două indisponibilități, Mario Bratu și Viorel Lică, primul fiind suspendat, iar cel de-al doilea accidentat.
Întâlnirea dintre AFC Hermannstadt și Petrolul Ploiești se va desfășura pe stadionul „Gaz Metan” din Mediaș, de la ora 17.30, și va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Viorel Nicușor Flueran (Craiova) – Adrian Popescu (Craiova) și Marius Cristian Marchidanu (Brăila). Arbitru de rezervă va fi Sorin Vădana (Cluj), iar ca observatori au fost delegați Zaharia Ciev (Timișoara) și Romeo Malac (Timișoara).

Calificare pentru juniori

Disputat pe terenul 4 al Complexului Sportiv „Ghencea”, meciul dintre CSA Steaua și Petrolul Ploiești, contând pentru „16”-imile Cupei României „U17”, s-a încheiat cu victoria zdrobitoare a echipei ploieștene. Băieții pregătiți de către LaurențiuTureac au făcut un joc perfect și s-au impus cu scorul de 7-0, după golurile marcate de către Mihnea Rădulescu (4), Albert Dima, Adelin Dinu și Alexandru Dumitrache!
Succesul este cu atât mai prețios cu cât, în campionat, cele două formații se regăsesc în eșaloane valorice diferite, CSA Steaua activând în Liga Elitelor (locul 6), în vreme ce Petrolul evoluează în Campionatul Național, acolo unde nu are, practic, rival, bifând 14 victorii din tot atâtea posibile!
În meciul din Capitală, „galben-albaștrii” au aliniat un prim „11” în care s-au regăsit Teodor Stancu – Sebastian Alexandrescu, Tudor Catargiu, Vlad Balea, Alexandru Petre, Leonard Preda, Mario Ioniță, Adelin Dinu, Albert Dima, Mihnea Rădulescu și August Giamănu, rezerve fiind Andrei Jercălău, Robert Coman, Alex Mitran, Eduard Niculae, Alexandru Huiban, Alin Baciu și Alexandru Dumitrache.