Petrolul Ploiești – Dunărea Călărași 4-1 (2-1)

Marcatori: Armando Vajushi (6, 20, ambele penalti), Sory Diarra (51), Mario Bratu (73)/Alexandru Stoica (28).
Petrolul: Avram – Pârvulescu, Meijers, Huja (76 Manolache), Țicu (cpt) – Cebotaru, Chindriș (57 Seto) – Bratu (76 Constantinesc), Buia (57 Tucaliuc), Vajushi – Diarra (76 Coman). Antrenor: Nicolae Constantin.
Dunărea: Al. Costache – Filip, Țenea, Leca, Sălceanu – Ivan (89 Mănăilă), C. Avram – Grigore (75 Vultur), Stoica (cpt) (89 Seymour), Moise – Al. Popescu (59 Nica). Antrenor: Valerian Bogatu.
Au arbitrat: Mihai Motan (Târgoviște) – Cosmin Vițelaru (Vaslui) și Cosmin Cercel (Piatra Neamț).
Observatori: Mihai Prunariu (Tg. Jiu) și Eduard Dumitrescu (Pitești).
Jucătorul meciului: Vajushi

Petrolul a depășit cu bine și ”ghinionista rundă 13”, în care a avut parte de un duel foarte lejer, cu cea mai slabă echipă a momentului, Dunărea Călărași!
La capătul unei săptămâni în care vestea principală a reprezentat-o ”infuzia de capital” atât de necesară, conturile clubului primind ”oxigen”, la propriu, o sumă importantă fiind virată de către ”partenerul finanțator”, victoria cu Dunărea Călărași și consolidarea locului 1 a venit ca o consecință firească! Ar mai fi nevoie de … încă pe atât, ”cașcaval” și prima parte a sezonului chiar că se va încheia cu… ”toate pânzele sus”! Și salariile la zi!
Dar, să așteptăm încă un pic, lucrurile sunt bine gândite de către cel care dă banii, după momentul de cumpănă de la finalul sezonului trecut și… totul va fi bine! Se vor lua și mărcile, vor apărea alte noutăți ”pozitive”, totul merge strună!
Așadar, „lupii” au trecut cu bine și peste borna cu numărul 13, obținând o nouă victorie clară, 4-1, în confruntarea de pe „Ilie Oană” cu Dunărea Călărași. Golurile formației ploieștene au fost înscrise de către Armando Vajushi (6 și 20, ambele din penalti), Sory Diarra (51) și Mario Bratu (73), pentru vizitatori punctând Alexandru Stoica (16).
Instalată autoritar în fruntea ierarhiei eșalonului secund, trupa lui Nae Constantin își continuă marșul către primul eșalon, astăzi bifând cel de-al 12-lea succes în cele 13 meciuri jucate în acest campionat. O nouă victorie clară, ce n-a părut a fi pusă la îndoială niciun moment, în ciuda unei prime jumătăți de oră în care vizitatorii au ținut pasul și au fost destul de periculoși.

”Pinalti” de la Motan

Petroliștii au modificat repede tabela, ARMANDO VAJUSHI (6) deschizând scorul după ce a transformat o lovitură de pedeapsă, dictată după un fault comis de Țenea asupra lui Bratu. Apoi, profitând de o neglijență a defensivei ploieștene, ex-petrolistul Alexandru Stoica (16) a restabilit egalitatea, cu un șut frumos, de la 18 metri, plasat lângă bara din dreapta lui Raul Avram. Nu peste mult timp VAJUSHI (20) și-a readus echipa în avantaj, după o nouă lovitură de pedeapsă, obținută chiar de el, la un duel cu Filip. Un fel de ”pinalti”, dar, nu-i așa, la primul loc și ”delegările” se aliniază cum trebuie, centralul de sâmbătă, Mihai Motan fiind chiar un arbitru care până acum câteva luni a arbitrat la nivel de AJF Prahova!
Dunărea a avut ultimul „cuvânt” aproape de finalul primei jumătăți de oră, atunci când Stoica (28) l-a obligat pe Avram să respingă de sub transverală, la o lovitură liberă bătută de la 20 de metri, iar faza a continuat cu o reluare cu capul a lui Moise, de pe linia de 6 metri, din fericire exact pe direcția goalkeeperului nostru. După acel moment oaspeții n-au mai contat, practic, în ofensivă, astfel încât repriza a doua a venit la pachet și cu desprinderea „lupilor”. SORY DIARRA (51) și-a reconfirmat instinctul de golgheter, strecurând balonul printre picioarele portarului Costache, pentru ca MARIO BRATU (73) să „închidă” tabela, cu un șut din mijlocul careului, după o pasă venită de la „căpitanul” Vali Țicu.
13 meciuri, 12 victorii, 39 de puncte, 33 de goluri marcate, doar 4 primite, 7 victorii din tot atâtea posibile pe „Ilie Oană”, 19 goluri înscrise și doar unul, cel de astăzi, încasat! Sunt cifrele care vorbesc de la sine despre parcursul elevilor lui Nae Constantin și care, în mod normal, nu pot anunța decât un sezon încununat cu succes!

Teste cu Chindia şi Dinamo

Pentru galben-albaștri, urmează, deocamdată, o pauză de două săptămâni, cu două amicale contra celor de la Chindia, vineri, la Strejnicu, şi cu Dinamo, sâmbăta viitoare pe arena ”Ilie Oană”, apoi seria de foc din finalul lui 2021, tripla cu Concordia Chiajna-Hermannstadt-„U” Cluj, la capătul căreia puteam avea un răspuns mult mai clar în ceea ce privește lupta pentru promovare. Deocamdată, totul este în grafic și cu… rezerve!
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)