• Un bărbat care desfăşoară activităţi în domeniul silvic a fost reţinut

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică ai IPJ Prahova, împreună cu reprezentanţií ai Gărzii Forestiere şi ai Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab”, au efectuat marţí, 9 noiembrie a.c., patru percheziții domiciliare pe raza comunei Valea Doftanei, pentru documentarea unui dosar penal ce are ca obiect comiterea unor delicte silvice.
Potrivit unui comunicat al poliţíei prahovene, în urma descinderilor, „un mandat de aducere a fost pus în aplicare, iar alte şase persoane au fost conduse la sediul unității (poliţiei -n.n.) pentru audieri.
În urma cercetărilor (…) s-a dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore față de unul dintre bărbați, administrator al unei societăți comerciale, care desfășoară activități în domeniul silvic.
Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la tăiere fără drept de arbori și influențarea declarațiilor”.
Tot în comunicatul IPJ Prahova se mai menţionează faptul că „prin activitatea infracțională au fost tăiați 271 de arbori cu un volum brut de 99,849 metri cubi, fiind creat un prejudiciu de 47.496 de lei”.