Scriu reprezentanţíi IPJ Prahova „Un record în materie de alcoolemie a fost înregistrat de un conducător auto depistat pe un drum județean din Vîlcănești”, deci îi credem. Mai ales că, de la începutul anului şi până în prezent, nu avem ştiinţă ca vreun şofer să fi fost prins conducând având o alcoolemie de 1, 89 mg/l alcool în aerul pur expirat!
Iată şi despre ce este vorba: „În noaptea de 15/16 octombrie a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii din Plopeni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, au oprit pentru control pe DJ 218, în localitatea Vîlcănești, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani, domiciliat în localitatea Scorțeni.
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul refuzând prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge” (comunicat IPJ Prahova)”.