În ultimii ani s-a înregistrat o creștere în popularitate a îmbrăcămintei sport. Fie că este vorba de sutiene sport de înaltă tehnologie sau de un trening de bărbați în culori vii, există o gamă largă de opțiuni care arată și se comportă minunat. Știai însă că îmbrăcămintea sport pe care o cumpărați s-ar putea să nu fie de fapt bună pentru corpul dvs.?

Îmbrăcămintea sport trebuie să facă mai mult decât să arate frumos; ar putea – și ar trebui – să vă susțină corect corpul și să vă facă exercițiile mai ușoare. În articolul de mai jos, vom analiza câteva beneficii pentru sănătate ale îmbrăcămintei sport adecvate și de ce este important să purtați un sutien, tricou sau trening de bărbați potrivit.

Îmbrăcămintea sport potrivită vă poate ajuta pielea să respire

Știm cu toții că sportul este bun pentru noi; ne menține corpul sănătos și poate contribui la îmbunătățirea bunăstării noastre mentale. Și, când vă antrenați, transpirați.

Transpirația este modul în care corpul se poate răcori. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să suferim în tăcere transpirată de fiecare dată când facem exerciții.

Răspunsul este îmbrăcămintea sport care elimină umezeala. Materialele care elimină umezeala (de obicei amestecuri de materiale sintetice) sunt special concepute pentru a aborda problemele de transpirație, prin tragerea transpirației la suprafața materialului. Acest lucru face ca transpirația să se evapore mai ușor și să vă mențină răcorit în acel trening de bărbați neon.

Îmbrăcămintea sport realizată din aceste materiale este de obicei ușoară, respirabilă și se usucă rapid. Drept urmare, hainele nu păstrează umezeala, ceea ce vă poate face umed, greu și inconfortabil în timpul și după exercițiile fizice.

Este important să investiți în îmbrăcăminte sport, care este respirabilă și care elimină umezeala. Dacă transpirația stă prea mult pe piele, aceasta vă poate irita pielea și vă poate provoca inflamații.

Sutienele sport pot reduce durerea și disconfortul sânilor

Dacă intenționați să transpirați, atunci trebuie să alegeți sutienul potrivit. Oricare ar fi tipul de exercițiu sau nivelul de intensitate, nu putem afirma importanța purtării sutienului sport potrivit.

Acesta este un caz clasic de îmbrăcăminte sport pentru femei care trebuie să facă mai mult decât să arate bine: un sutien sportiv bun este o parte esențială a kitului sport al oricărei femei.

Purtarea unui sutien care nu sprijină poate pune o presiune uriașă pe țesutul mamar – mai ales atunci când faceți exerciții cu impact ridicat. Acest lucru vă poate face sânii să se simtă inconfortabili și chiar dureroși în timpul exercițiului sau după.

Din fericire, au existat unele progrese destul de revoluționare când vine vorba de sutiene sport. Noua tehnologie care se găsește în îmbrăcămintea sport oferă sutiene sport care sunt protectoare și confortabile.

Sutienul sport potrivit vă va sprijini sânii și vă va restricționa mișcarea, fie prin încapsulare, comprimare, fie printr-o combinație a ambelor. Aceasta înseamnă că sunteți protejată, chiar și în timpul sporturilor cu impact ridicat, cum ar fi alergarea.

Îmbrăcămintea sport poate îmbunătăți performanța și tehnica

Indiferent dacă alergați, înotați sau ridicați, îmbrăcămintea sport potrivită vă poate ajuta chiar să vă îmbunătățiți tehnica și performanța.

Sună puțin probabil? Faceți cunoștință cu îmbrăcămintea de compresie. De obicei, sub formă de colanți, șosete sau mâneci, îmbrăcămintea de compresie vă comprimă părți ale corpului în timp ce faceți sport. Această compresie vă îmbunătățește performanța atletică prin creșterea fluxului de sânge către și de la membre, menținând astfel mușchii oxigenați și funcționând mai bine.

În general, acest lucru vă îmbunătățește performanța – în plus, există chiar și avantajul suplimentar al îmbrăcămintei de compresie, care previne frecare și erupții care vă pot face să vă simțiți inconfortabil în timpul sportului.

A purta îmbrăcămintea potrivită poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea tehnicii. S-ar putea să nu vă gândiți la asta, dar ceea ce purtați poate avea o influență uriașă asupra modului în care corpul și mușchii se mișcă în timpul exercițiului.

De exemplu, dacă purtați un tricou larg sau un trening barbati din bumbac pentru a merge la jogging, veți descoperi că materialul slab vă împiedică mișcarea naturală și va păstra umezeala, ceea ce vă va împiedica performanța. Același lucru este valabil și pentru sutienele sport inadecvate: dacă nu sunteți susținută în mod corespunzător, alergarea și alte sporturi cu impact ridicat pot deveni mai dificil de realizat bine.

Alegerea încălțămintei potrivite este, de asemenea, importantă; alegeți întotdeauna adidași care să se potrivească activității, faceți câteva cercetări și, dacă aveți dubii, discutați cu un expert. O pereche bună de adidași de alergare va oferi confort, flexibilitate, sprijin, aderență și ventilație.

Îmbrăcămintea cu compresie poate ajuta chiar și la recuperare

Este logic că a purta îmbrăcămintea sport potrivită vă poate sprijini corpul și îți poate oferi mai multă plăcere antrenamentului. Dar ar putea ajuta cu adevărat să vă ajute la recuperare?

Îmbrăcămintea de compresie aplică presiune corpului, stabilizează mușchiul și scade cantitatea de vibrație musculară care se întâmplă atunci când faceți mișcare – cum ar fi șocul care trece prin picioare atunci când faceți jogging pe un trotuar dur. De-a lungul timpului, aceste vibrații se adună și creează oboseală musculară, care vă poate face picioarele să se simtă grele și slabe și să vă afecteze negativ performanța.