Poliţia Română scoate la concurs, prin încadrare din sursă externă, 86 de posturi de agenți de poliție, în specialitatea agent – moto.
Acestea sunt disponibile atât în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, dar şi la nivelul inspectoratelor de poliție județene Prahova, Buzău, Cluj, Ilfov, Mureș, Satu Mare, Sibiu și Timiș.
La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova sunt disponibile trei posturi.
Potrivit unui comunicat al MAI, „pentru a candida, trebuie să ai permis de conducere, cel puțin categoria A și categoria B și să fii absolvent de liceu, cu diplomă de Bacalaureat. Înscrierea se realizează până la data de 5 octombrie 2021, inclusiv în zilele nelucrătoare (…), online, la adresa de e-mail a fiecărei structuri unde se efectuează recrutarea.
Concursul va consta în desfăşurarea următoarelor probe, în această ordine: Probă de evaluare a performanței fizice; probă practică – poligon motocicletă; probă scrisă – rezolvarea unui test grilă” .
Informaţii complete cu privire la programul înscrierilor, condiţiile de participare, documentele necesare şi modalităţile de desfăşurare a concursurilor se găsesc pe site-ul Poliţiei Române.