Procesul începe la finalul lunii septembrie

V. Stoica

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova a documentat și a înregistrat, la Tribunalul Prahova, dosarul privind decăderea din drepturi părintești a femeii ai cărei copii gemeni au căzut de la etajul al zecelea al unui bloc din Ploiești. Deși dosarul a fost depus la instanță pe 25 august, primul termen de judecată în acest proces este programat la finalul acestei luni, respectiv pe 29 septembrie, la Secția I Civilă în materie de minori și familie. De precizat că obiectul acestei cauze civile în vizează pe cel de-al treilea copil al Andreei Violeta V., adică pe băiețelul de cinci ani care se afla alături de ea în live, pe facebook, în timp ce gemenii de numai doi ani căzuseră deja de la fereastra apartamentului de la etajul 10 al unui bloc de pe Bulevardul Republicii din Ploiești.
Nu numai mama este pârâtă în dosar, potrivit portalului instanțelor de judecată, ci și tatăl minorului, la familia căruia se află acum copilul de cinci ani.
Într-un comunicat dat publicității în luna august, reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești precizau: „La data de 18.08.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale față de mama minorilor decedați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză.
Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat că, la data de 11.08.2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsați nesupravegheați de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului și s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora.
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în nici un fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor”.
Tragedia care s-a petrecut în seara de 11 august, pe Bulevardul Republicii din Ploiești, a stârnit un val de reacții negative din partea majorității internauților la adresa femeii care se afla în altă cameră și era live pe Facebook, alături de cel de-al treilea copil al său, în timp ce micuții gemeni de numai doi ani zăceau pe trotuarul din fața blocului.
Acum, femeia este invitată constantă la un talk-show al unei televiziuni naționale, la fiecare ediție apărând tot felul de informații referitoare la mediul în care aceasta își ducea viața, alături de cei trei copii ai săi.