„Cinste vouă, dragi colegi!” este mesajul pe care reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova l-au transmis pompierilor care au participat la acţiunile de stingere a flăcărilor în Grecia.
Totodată, într-o postare pe Facebook a locotenentului Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt al instituţiei, se menţionează: „După ce au răspuns strigătului de ajutor al colegilor eleni, pompierii prahoveni au revenit alături de camarazii lor.
Şi aceştia din urmă au fost avansați la gradul militar următor pentru modul exemplar în care au făcut front comun în lupta cu flăcările ce au pârjolit comunitatea elenă.
După 10 zile de foc, s-au întors acasă cu sufletul împăcat pentru că şi-au facut datoria față de țară”.
Reamintim că ISU Prahova a acordat sprijin pentru stingerea incendiilor din Grecia, prin participarea, în luna august, a 22 de pompieri la acţiunile de stingere a flăcărilor.
La prima misiune au participat 12 angajaţi ai instituţiei – avansaţi, de asemenea, şi ei în grad, iar la cea de-a doua – la care se face referire în textul de mai sus, 10 salvatori.