Ieri, preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a vorbit despre posibilitatea interzicerii consumului de carne de câine, în contextul dezbaterii privind această controversată practică, dar şi al creşterii nivelului de conştientizare a drepturilor animalelor, a relatat Agenţia Reuters, preluată de Agerpres.
Deşi acest obicei nu mai este la fel de răspândit ca în trecut, carnea de câine continuă să fie consumată de persoane în vârstă, rămâne în meniul restaurantelor şi poate fi cumpărată în unele pieţe.
Este prima dată când preşedintele Moon aduce în discuţie o astfel de interdicţie, ceea ce probabil va intensifica dezbaterea privind abandonarea acestei practici.
Pentru a-şi spori popularitatea în vederea alegerilor prevăzute pentru primăvara lui 2022, mai mulţi aspiranţi la preşedinţia sud-coreeană s-au angajat în ultimele săptămâni că vor interzice consumul de carne de câine, cu atât mai mult cu cât câinii au devenit unul din animalele de companie favorite ale sud-coreenilor, iar o serie de asociaţii pentru drepturile animalelor au cerut închiderea restaurantelor şi pieţelor care oferă carne de câine.
Un sondaj al asociaţiei de protecţie a animalelor Aware, făcut public în septembrie, a indicat că 78% dintre sud-coreeni consideră că producerea şi comercializarea de carne de câine şi de pisică trebuie interzise, iar 49% susţin interzicerea consumului.
În ce-i priveşte, comercianţii de carne de câine insistă asupra dreptului lor de a continua cu această ocupaţie, subliniind că riscă să-şi piardă sursele de venit.