Capitala țării a fost gazda ultimei etape din Turul României, ediție care a traversat, în penultima etapă, și județul Prahova. Înainte de startul profesioniștilor, peste 400 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani au concurat la Cursa Copiilor, pe biciclete cu pedale, fără pedale sau cu roți ajutătoare, demonstrând că acest sport, ciclismul, are viitor în România.
La festivitatea de premiere a micuților a participat și Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, care a venit la eveniment direct de la aeroport, cu medalia de argint câștigată la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.
În ultima etapă a Turului României, cicliștii au parcurs traseul de 5,8 km între Bulevardul Kiseleff – Piața Presei Libere de 17 ori, cu o viteză medie de 46 de km/oră. Cicliștii români au făcut o figură frumoasă și pe final de Tur: Daniel Crista a câștigat două dintre cele trei sprinturi intermediare de pe traseu, iar Eduard Grosu a trecut al treilea linia de sosire. Cel mai puternic din sprintul de pe Kiseleff a fost Patryk Stosz, de la Voster ATS, care a mai câștigat și etapa de la Deva, urmat de Dusan Rajovic (Echipa Națională a Serbiei).
România a fost reprezentată onorabil și în clasamentul general, cu Serghei Țvetcov, care a încheiat pe locul doi, în vreme ce Emil Dima s-a situat pe locul 8. De menționat că la rezultatele obținute de români a contribuit și prahoveanul Valentin Pleșea, component al Naționalei României, format la CS Petrolul Ploiești.
La finalul Turului României, tricourile distinctive au revenit astfel:
Tricoul Galben de lider în clasamentul general –
Jakub KACZMAREK, Mazowsze Serce Polski.
Tricoul Roșu, de lider în clasamentul pe puncte –
Patryk STOSZ, Voster ATS Team.
Tricoul Verde, de lider în clasamentul cățărătorilor –
Maciej PATERSKI, Voster ATS Team.
Tricoul Alb, de lider în clasamentul U23 –
Maksym BILYI, D’Amico UM Tools.
Tricoul Albastru de lider în clasamentul românilor –
Serghei ȚVETCOV, Wildlife Generation.
Tricoul Gri, de lider în clasamentul echipelor –
Androni Giocattoli Sidermec.
Competiția a fost de categorie 2.1 UCI, fiind organizată de Federația Română de Ciclism (a cărui președinte este ploieșteanul Alexandru Ciocan), cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și al Auchan Retail România.