V. Stoica

Singura cale directă de acces dinspre Ploiești spre comunele din sudul județului Prahova – parțial spre două sate importante din comuna Valea Călugărească, dar și spre Dumbrava și Drăgănești – este un pod șubred din metal, cu un singur sens, peste râul Teleajen, la Pantazi, sat component al comunei Valea Călugărească. Pe această rută, se reduce timpul de deplasare dinspre și spre Ploiești, dar și o distanță de circa 15 kilometri. Oamenii din localitățile respective nevoiți să facă naveta la Ploiești sunt îngrijorați de starea precară a structurii. Dincolo de aceasta, mai rămâne și rândul care se creează la orele de vârf, atât într-o parte, cât și în cealaltă a podului metalic cu un singur sens. Poate că autoritățile județene ar trebui să aibă în vedere și o eventuală investiție într-un adevărat pod peste Teleajen, la Pantazi, care este mult mai important pentru mii de locuitori ai județului Prahova decât o centură ocolitoare a unui oraș, prea puțin folosită de prahoveni.
Podul de la Pantazi a fost reparat în urmă cu 16 ani, după ce a fost afectat puternic de o viitură venită pe râul Teleajen, însă nicio autoritate nu a avut în plan proiectarea și execuția unei alte structuri, mult mai solide și cu două benzi de circulație. Cu atât mai mult cu cât autospecialele Ambulanței – sau ale pompierilor – nu pot trece pe structura existentă, din cauza dimensiunilor și a tonajului.
În acest an, Primăria Valea Călugărească a alocat fonduri pentru expertizarea podului metalic de la Pantazi, dar și a celui similar de la Rachieri.