• Participarea poate fi online

Ieri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că directorii de școală vor avea sarcina să ofere posibilitatea părinților să urmărească festivitatea de deschidere a școlii și online, potrivit Hotnews.
Oficialul a amintit că, potrivit ordinului comun care reglementează deschiderea și funcționarea școlilor din 13 septembrie, în condiții de pandemie, festivitățile pot avea loc doar dacă durează maximum o oră și jumătate și exclusiv afară, cu masca obligatorie.
„Ordinul de ministru precizează foarte clar că sunt deschise aceste ceremonii de început de an școlar cu următoarele condiții: să se desfășoare numai în exterior, să fie obligatorie masca de protecție și să aibă o durată limitată la oră și jumătate”, a spus ministrul în cadrul unei dezbateri organizate de Salvați Copiii România.
Într-o intervenție, medicul pediatru Mihai Craiu, invitat la dezbatere, a menționat există îngrijorări că astfel de evenimente că părinții îngrijorați sau cu probleme de sănătate în familie ar putea sta acasă să urmărească aceste serbări online. „Directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online tocmai pentru a diminua aceste aglomerări de persoane”, a adăugat Cîmpeanu.