Valorificarea pădurii nu presupune doar exploatarea lemnului sau vinderea arborilor ornamentali, ca să ne rezumăm doar la două aspecte, ci şi vinderea pe piaţa internă sau la export a produselor acesteia.
Astfel, potrivit unui comunicat al Ocolului Silvic Ploieşti, ” la licitaţia electronică de fructe de pădure, organizată de RNP ROMSILVA, s-a reuşit contractarea a 20 de tone cătină destinată pieței europene”.
În acest context, reprezentanţii Ocolului ploieştean precizează: „Achiziţionăm la prețul de 7,6 lei/kg orice cantitate de cătină adusă la sediul nostru din Ploiești, str. Eroilor, nr. 54 între orele 09:00 – 14:00, de luni până vineri.
Pentru cantități mai mari de 1000 de kilograme, asigurăm NOI transportul pe raza a 50 de kilometri în jurul sediului nostru. Anunţaţi la cantonul silvic sau la Ocolul Silvic Ploieşti, în cazul în care sunteţi dispus să vindeţi cătină. De asemenea, puteţi contacta pădurarul sau reprezentantul ocolului la numărul de telefon 0244542028. Pentru cantitatea adusă, se primesc banii de la sediul Ocolului Silvic Ploiești sau de la pădurarul din zona dumneavoastră”.
După cum ne-a precizat inginerul George Vasile, responsabil al Compartimentului „Produse Forestiere” din cadrul Direcţiei Silvice Prahova, la nivelul instituţiei au fost contractate 40 de tone de cătină.
Condiţiile de achiziţionare şi preţul acesteia, în cazul celorlalte ocoale silvice prahovene, sunt cele amintite în comunicatul Ocolului Silvic Ploieşti.