Și în 2021, deși mult mai târziu decât în anii anteriori, reprezentanții organizațiilor neguvernamentale care au nevoie de finanțare pentru realizarea unor proiecte pe diferite domenii pot obține finanțare din partea Consiliului Județean Prahova.
În cadrul ședinței ordinare din luna august a consilierilor județeni, desfășurată în această săptămână, s-au aprobat programul anual al finanțărilor nerambursabile din fonduri publice ale județului Prahova pentru activități nonprofit de interes județean pe anul 2021 și ghidurile solicitantului privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului Judeţului Prahova alocate pentru activităţi nonprofit de interes judeţean pe anul 2021.
Data limită pentru depunerea propunerilor de proiecte a fost stabilită prin anunţul de participare, publicat şi pe site-ul CJ Prahova: https://www.cjph.ro, la categoria anunţuri. Domeniile pentru care se pot depune proiecte cu finanțare nerambursabilă din fonduri publice sunt, ca și în anii trecuți, Cultură şi Învățământ, Sănătate, Tineret, Protecţia Mediului și Sport. Conform reprezentanților Consiliului Județean Prahova, ghidurile precizate anterior au urmat procedura de transparență și consultare (în intervalul calendaristic 24 iunie – 4 august), conform normelor legale. În perioada menţionată au existat cinci solicitări de clarificări şi analiză depuse de ONG-uri. Detalii despre cele solicitate, dar şi condiţiile pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă din fonduri publice şi pentru implementarea acestora, pot fi găsite pe site-ul CJ Prahova: https://www.cjph.ro/files/Proiecte-de-hotarari/Prh05.pdf.