Nicoleta Dumitrescu

Cu cât se apropie mai mult data alegerii noului lider al PNL, iar cei de la USR PLUS au început și ei, în vederea desemnării președintelui lor de partid, votul în sistem electronic, cu atât mai mult, la nivel național, se consemnează noi evenimente prin care se dorește să se vadă că, totuși, se recuperează terenul pierdut în ceea ce privește rezolvarea problemelor considerate a fi mai mult decât stringente.

După ce s-au primit facturi la energie electrică prin care multora dintre români, după citirea sumelor de plată, le-a venit rău, de-a binelea, Legea consumatorului vulnerabil a fost promulgată de șeful statului. Pe de altă parte, premierul a anunțat că pregătește două ordonanțe pe o altă temă sensibilă, respectiv tarifele RCA, iar ministrul Muncii îi tot dă înainte că se gândește la o creștere semnificativă a salariului minim, care ar trebui să intre în vigoare de la începutul anului viitor. Coincidențe? Evident că nu este nimic întâmplător, toată această efervescență de bine pentru tot poporul fiind pe post de plasă cu efect dublu, pe de o parte ca să acopere criza de care tot cei de la guvernare sunt răspunzători, iar pe de alta să nu zică toată lumea că Guvernul este surd și mut la o serie de dureri ale românilor.
Iar joi s-a mai întâmplat ceva cu mare impact la criza politică și cea guvernamentală! CCR a amânat decizia pe tema moțiunii de cenzură până după congresul liberalilor, mai exact la trei zile după ce aceștia vor cunoaște, deja, cine este noul lider, anunț de mare bucurie în tabăra Cîțu, având în vedere faptul că tocmai acesta sesizase instanța supremă pe motiv că există un conflict de natură constituțională între Parlament și Guvern în dorința unora de a-l forța să plece de la Palatul Victoria.
Ideea este că sunt destule coincidențe în ultima perioadă. Mai mult, inclusiv actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, a început să îndrepte tunurile și către dealul Cotrocenilor, fără nicio sfială ori vreo urmă de remușcare acesta declarând, pe la filialele din țară, unde și-a făcut propria campanie electorală printre membrii de partid, că nu doar PNL este în picaj liber în ceea ce privește încrederea din partea românilor, ci chiar și șeful statului, iar spunând asta, n-a ratat ocazia să arate cu degetul, din nou, către contracandidatul său, premierul Cîțu, care ar da întâietate pe lista programelor stringente de dezvoltare a țării, care necesită și finanțare, unul dintre proiectele de suflet prezidențiale – ”România educată”. Să fi uitat Ludovic Orban de vremurile în care se afla alături de șeful statului în campania electorală, de faptul că prima persoană care a condus guvernul format imediat după alegerile parlamentare de anul trecut a fost chiar el? Cu siguranță că nu! Dar ușoara amnezie de care dă semne acum că ar suferi pare să nu-l absolve însă de vinovăția de care îl acuză cealaltă tabără de liberali, care consideră că partidul a pierdut mult în negociearea pe funcții, mai ales ministeriale, cu celelalte partide, o negociere făcută mai mult decât prost, dovadă că și mariajul forțat cu cei de USR PLUS s-a rupt.
Lucrurile se mișcă, însă, iar după cum se vede, inclusiv covizii au profitat de gâlceava politicienilor, în ultimele zile aceștia explodând mai abitir decât ciupercile după ploaie. Și pare că pandemia o ia, din nou, de la capăt, cu aceleași probleme, deși impresia este că nu mai are pe cine să impresioneze. Dovadă că în Parlament se face campanie antivaccin la greu, asta în timp ce, în teritoriu, centrele de vaccinare duc lipsă de clienți! Cert este că, după cum se vede, coincidențe sunt destule, nefiind zi în care să nu se vadă că, totuși, se pot găsi soluții, evident dacă se și vrea acest lucru!