Parlamentarul social-democrat de Prahova Bogdan Toader a prezentat propunerile Partidului Social Democrat pentru majorarea salariului minim brut, o măsură așteptată de către cei 1,6 milioane de români care trăiesc cu greu din aceste venituri insuficiente. Bogdan Toader: „1,6 milioane de români au dreptul la creșterea salariului minim! Au crescut prețurile carburanților, ale alimentelor, s-au majorat tarifele la energie! Devalorizarea leului în fața euro are implicații majore asupra facturilor și a ratelor la creditele bancare!
Românii cu venituri scăzute nu mai pot suporta aceste majorări, iar Partidul Social Democrat susține majorarea de urgență a salariului minim brut pe economie, de la 2.300 de lei la 2.500 de lei.
Este o măsură care trebuie aplicată cât mai repede, în următoarele condiții:
– majorarea să fie scutită de taxe și contribuții, iar banii să ajungă integral la angajați
– creșterea să fie aplicată și salariului minim pentru studii superioare.
PSD propune, de asemenea, și ridicarea plafoanelor privind deducerile personale de care pot beneficia angajații care au persoane în întreținere.
Este OBLIGATORIE majorarea salariului minim, cu atât mai mult cu cât trebuie reduse discrepanțele majore existente între veniturile de la stat și cele din mediul privat!”.