Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Prahova, angajaţi ai instituţiei au derulat, recent, mai multe acţiuni preventive atât în rândul polițiștilor din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Prahova, cât şi al instructorilor auto ai școlilor de șoferi din județ și al elevilor care urmau să susțină probele teoretice și practice pentru obținerea permisului de conducere.
„Cu această ocazie, au fost distribuite materiale de informare specifice domeniului de activitate, cu mesajul <<Minimum 22 din 26 sunt norocoase!>> ( aluzie la punctajul minim care trebuie obţinut la proba teoretică din cadrul examenului pentru obţinerea permisului auto – n.n.), fiind de asemenea prezentate aspecte referitoare la consecințele implicării în fapte de corupție. În acest context, au fost încurajate semnalarea unor astfel de infracțiuni, prin apelarea liniei telefonice gratuite call-center anticorupție 0800.806.806, la care pot fi sesizate faptele de corupție în care sunt implicați angajați ai Ministerului Afacerilor Interne” ( comunicat DGA – Seviciul Judeţean Prahova).
Activitățile au fost circusmscrise campaniei naționale ,,M.A.I. etic, M.A.I. integru”, care se desfășoară în perioada mai-decembrie 2021, campanie ce are drept scop creşterea integrităţii angajaţilor din cadrul poliţiei, dar şi a cetăţenilor.