Petrolul Ploiești – Farul Constanţa 1-0 (0-0)

Stadion: ”Tineretului” – Brașov.
Marcator: D. Ilie (75).
Petrolul (repriza 1): Avram – Pârvulescu, Meijers, Manolache, Oprea – Licsandru, S. Pană – Bratu, Buia, Saim Tudor – Măzărache.
Petrolul (repriza 2): Cebotari – Niță, Lică, Huja, Țicu – Cebotaru, Olaru – Constantinescu, Boțogan (67 Ilie) , Nițescu – Diarra. Antrenor: Nicolae Constantin.
Farul: Dur-Bozoanca – Larie, Artean (40 Popescu), Mladen – Dussaut, Mălăele, Bodișteanu, De Nooijer – Ely Fernandes, Chițu, Rădăslăvescu. După pauză au mai jucat Lazăr, Dobrosavlevic, Romario Pires, Pitu, Danuleasa, Enes Sali, Petre. Manager tehnic: Gheorghe Hagi.

Primul amical cu adevărat solicitant al verii s-a încheiat cu o victorie pentru elevii lui Nae Constantin, învingători în fața prim-divizionarilor de la Farul Constanța. În meciul disputant sâmbătă, la Brașov, petroliștii s-au impus cu 1-0, prin golul mezinului lotului, David Ilie (75).
Aflați aproape de finalul primei săptămâni a cantonamentului de la Ploiești, „lupii” s-au deplasat la Brașov, pentru un joc de verificare cu Farul Constanța, echipa lui Gheorghe Hagi încheindu-și, cu această ocazie, stagiul montan. De altfel, pentru constănțeni, meciul cu Petrolul a fost al doilea amical al zilei, tot sâmbătă, aceștia jucând și cu Csiksereda M. Ciuc (scor 1-1, constănțenii folosind mai mulți ”titular” însă în testul cu Petrolul). Iar faptul că „marinarii” se află într-un moment mult mai avansat al pregătirilor s-a văzut în prima jumătate de oră, una în care Farul a controlat ostilitățile și a avut o primă șansă importantă, după o lovitură de cap expediată de catre Artean (23), la care Pârvulescu a salvat de pe linia porții.
Treptat, „lupii” au echilibrat duelul și, spre finalul primei părți, au trecut, la randul lor, pe lângă deschiderea scorului. Măzărache (29) s-a lansat într-o cursă pe dreapta, a lobat mingea peste Dur-Bozoanca, dar Mladen s-a repliat și a respins din fața porții, iar faza s-a repetat, până la un punct, cu două minute înainte de pauză, atunci când mingea șutată de atacantul petroliștilor a deviat, din Mladen, în blocajul portarului constănțean.
După reluare, elevii lui Nae Constantin au fost din ce în ce mai prezenți în ofensivă, dar Olaru (60 – lovitură de cap, prinsă de Dur-Bozoanca), Boțogan (63 – șut de la 18 metri, puțin pe lângă bara din dreapta, după o minge așezată cu călcâiul de către Diarra) și Diarra (65 – șut, din careu, pe lângă poarta goală!) n-au reușit să concretizeze situațiile avute. Golul a venit, până la urmă, cu un sfert de oră înainte de final, atunci când Țicu a centrat, de pe stânga, pentru reluarea decisivă reușită, din marginea careului mic, de unul dintre cei mai tineri componenți ai lotului „lupilor”, David Ilie (16 ani), cel care a stabilit, astfel, soarta partidei.

Vajushi e „lovit”

Petrolul câștigă, așadar, în fața unui adversar redutabil și obține o victorie importantă pentru moralul unor tineri jucători, în condițiile în care Nae Constantin a folosit patru „underi” titulari (Pârvulescu, Oprea, Licsandru, Bratu), și alți șapte după pauză (Niță, Constantinescu, Boțogan, Nițescu, Ilie, Enache, Nicolae)! De altfel, cu excepția celui de-al treilea portar, Jercălău, tehnicianul „galben-albaștrilor” a rulat întreg efectivul pe care l-a avut la dispoziție pentru această deplasare, singurul jucător rămas la Ploiești, din cauza unor probleme medicale, fiind Armando Vajushi. De altfel, albanezul pare să reprezinte ”un caz”, în fiecare sezon acesta alternând perioadele bune cu aceste probleme medicale , această perioadă de pregătire, pentru mijlocaș, fiind, până acum, ”la fără frecvență”.
După meciul de la Brașov, „lupii” s-au întors la Ploiești, continuându-și programul de pregătire în regim de cantonament, stagiul centralizat urmând să se termine la finele acestei săptămâni.

Mondragon şi Ekollo, la Buzău, Vlad Bogdan, la Dej!

Nou-promovata în Liga 2 Unirea Dej l, a transferat pe mijlocașul de bandă de la Petrolul, Vlad Bogdan, care n-a reușit să se impună la ”găzari” în sezonul recent încheiat, iar acum a fost cedat sub formă de împrumut.
Acesta a prins doar 56 de minute într-un meci de Liga 2 pentru trupa ploieșteană, în 0-1 cu ASU Poli, și nu l-a convins nici pe noul antrenor Nicolae Constantin să-l mențină în lot. Și mai interesante sunt plecările a doi ”străini” care au făcut parte din lotul petrolist la Gloria Buzău!
Astfel, mijlocașul camerunez Serge Ekollo și fundașul central columbian John Mondragon au ajuns la Gloria Buzău, sub comanda lui Cristi Pistai, cei doi fiind folosiți de acesta în amicalul cu Astra, 4-1 pentru buzoieni, jucat sâmbătă, la Ploiești.
Tot la Buzău este în ”teste” și Iulian Ilie, crescut de Petrolul, care a jucat ultima dată la Mostiștea Ulmu și care a dat probe de joc în această vară, pentru a reveni în tricoul galben-albastru, fiind însă refuzat de Nae Constantin.

Foto: www.sportpictures.eu

A venit şi Taka!

Sâmbătă noapte a ajuns la Ploiești și mijlocașul japonez Takayuki Seto, care, de ieri, s-a și prezentat la antrenamentele conduse de Nae Constantin.
Experimentatul jucător (35 de ani), cel care, să nu uităm, și-a început aventura în fotbalul românesc tot la Ploiești, cu mai bine de un deceniu în urmă, la CSM FC Ploiești (2007, în Liga a III-a, urcând apoi, cu FC Ploiești, respectiv Astra, până în primul eșalon, unde este al doilea străin din istoria fotbalului românesc, după Camora, ca prezențe în primul eșalon), s-a alăturat lotului „galben-albaștrilor” și a început antrenamentele, urmând să semneze un angajament cu clubul Petrolul 52.
Taka revine după ce a ispășit o pedeapsă de 8 luni suspendare, pentru dopaj (într-un caz ciudat, cu multe lacune și neclarități).