Polițiștii secției nr.1 Ploiești l-au reținut pe un tânăr, acuzat de comiterea infracţiunii de furt calificat, iar pe un al doilea, acuzat de comiterea aceleiaşi infracţiuni, l-au prezentat procurorilor, urmând ca aceştia să decidă ce măsură se impune a fi luată şi în cazul lui.
Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, „în ziua de 22 iulie a.c., două persoane ar fi pătruns într-un imobil din Ploiești, pe geamul lăsat deschis al unei camere, de unde au sustras un telefon mobil și un laptop, ulterior părăsind imobilul, pe un alt geam, ce iese în curtea unei alte case nelocuite.
Valoarea prejudiciului cauzat se ridică la aproximativ 2.600 de lei.
În urma investigațiilor efectuate de către oamenii legii, în aceeași zi au identificat una dintre persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, respectiv un tânăr de 16 ani, din Ploiești.
Acesta a recunoscut furtul, declarând că, împreună cu un prieten, ar fi pătruns prin escaladarea unei ferestre în incinta unui imobil și ar fi sustras un laptop și un telefon mobil.
În cursul dimineţii de ieri, polițiștii l-au prins și pe cel de-al doilea suspect – un tânăr în vârstă de 17 ani -, acesta urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”.