Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal s-a ”petrecut” cu prilejul meciului Franța – Elveția, ultimul de la EURO găzduit de țara noastră!
Când ”prostimea” se bucura că vede la televizor vedetele Europei, șefii fotbalului s-au strâns la Mogoșoaia, să o mai pună de o ședință… Iată concluzia acestei adunări, oficial expusă de către FRF:
”După implementarea Planului Strategic 2015-2020, FRF a elaborat un nou document strategic dedicat parcursului spre dezvoltarea fotbalului românesc. Promovând valorile meritocrației, echipei, performanței, perseverenței și integrității și având ca principii de acțiune inovarea, spiritul intraprenorial, agilitatea, cooperarea și transdepartamentalitatea, noul Plan este structurat în 5 priorități strategice și are 6 direcții suport. Toate cu obiective și indicatori de performanță.
Prioritățile strategice sunt fotbalul de elită, educația, participarea-grow, engagement-ul și transformarea digitală, în vreme ce direcțiile suport acoperă managementul financiar, resursele umane, politicile publice și de responsabilitate socială, managementul operațional, buna guvernanță și zona comercială.
Viziunea FRF are în spate indicatori strategici identificați printr-un proces început în 2019, prin consultări și evaluări interne cu toți responsabilii diviziilor FRF și cu specialiști internaționali. Practic, prin internal self-analysis, UEFA assesment și analiză de context, alături de interviuri individuale și de grup.”
Ca reacție, pe rețelele de socializare, din ”suta” de comentarii apărute, majoritatea nici nu pot fi … reproduse, din cauza limbajului ”academic” folosit. Filtrând câte ceva din ce se putea, iată cam ce crede ”lumea” despre fotbalul românesc, direcția lui și șefii acestuia:
– ”După masterplanu’ lui burleanu 2015-2020 unde am ajuns lângă Malta și Luxemburg, de acum urmează planul de dezvoltare integrat 2021 – 2026 unde vom ajunge sub Gibraltar și Feroe cu mediocrii ăștia care nu pricep nimic. Vorbe goale aruncate la fripturiști”
– Cele 3 repere___înșet __înșetișor și pi loc…
– Pe românește nu zice nimic
– Dâncu, Burleanu și SRI … cele 3 repere
– Eu n-am înțeles nimic…vai de capu vostru
– ,,Aprobă cu unanimitate de voturi” de cinsprezece ori ! …..halal sistem, ,,democrație” pură….. Știrea asta amintește de congresele făcută de ,,preaiubitul” în partidul comunist român! Parca nu s-a evoluat deloc!
– Ce strategie sa aveți voi, mă? Doar să vă îmbogățiți, atât știți.
– UNU PUS POLITIC FĂRĂ NICI O TREABĂ CU FOTBALUL
– Dezvoltați fotbalul feminin că la cel masculin i-ați pus cruce!
– Cine răspunde de la FRF de nivelul extrem de scăzut al fotbalului romanesc pe plan național și internațional?
– Vorbe, vorbe și doar vorbe, FAPTE BĂI, VREM FAPTE, CĂ DE POVEȘTI NE-AM SĂTURAT!!!
– Dacă era Euro, anul trecut, făceau jucătorii antrenament pe câmp. Ce apreciere să aibă UEFA, nu mai vedem curând meciuri în România. Cum se dezvoltă fotbalul în România cand noi nu jucăm în Europa League și Naționala nu s-a calificat la turneul final.”
Cam asta e discrepanța între deștepții care fac legile și fraierii care strigă, din rărunchi, ”România, România”…
Pregătiți televizoarele și chipsurile plus berea – pentru noi urmează Mondialul din Qatar! Pentru EL și câțiva dintre ”EI”… predictibilitatea va aduce alte diurne, excursii, funcții, salarii. Mai rămân rețelele de socializare, site-urile, unde unii promit, alții se ”răcoresc” în comentarii. Nopțile ”albe”, pierdute cândva, rămase în inima noastră doar ca amintiri fabuloase, nu le vom mai putea recupera vreodată, de la ciurli-burli și slughiții de serviciu…