Petre Apostol

La Iaşi, între 12 şi 20 iulie, au avut loc Campionatele Naţionale de Şah pe echipe, la şah clasic, blitz şi rapid, la care s-au remarcat şi tinerele sportive de la CS Petrolul Ploieşti, pregătite de antrenorul Gheorghe Pepene. Echipa feminină de tineret (U20) a clubului petrolist a obţinut medalii în cadrul probelor de şah clasic şi de şah blitz.
Compusă din Valentina Nistor (candidat de maestru feminin, Elo 1710), Maria Moş, Gabriela Nistor şi Maria Mihalea, echipa ploieşteană a obţinut medaliile de argint la şah blitz, concurs la care a încheiat cu patru victorii şi două înfrângeri în cele şase runde disputate.
CS Petrolul a câştigat ambele dispute cu CSM Galaţi şi cu CSM Bucureşti, însă a cedat în cele două partide jucate cu CS Dinamo Bucureşti (care a avut în componenţă numai candidate de maestru feminin), echipă care şi-a adjudecat titlul naţional, cu victorii pe linie. De menţionat performanţa clubului ploieştean de a învinge pe CSM Bucureşti în ambele partide disputate, echipă care a avut în lot două candidate de maestru, printre care prahoveanca Emilia Coman.
La şah clasic, echipa petrolistă a obţinut medaliile de bronz, înregistrând o victorie, două remize şi trei înfrângeri, primele două locuri revenind formaţiilor Dinamo şi CSM Bucureşti. De menţionat că lidera echipei ploieştene, Valentina Nistor, a încheiat a doua la masa 1, cu 3,5 puncte.