În jurul orei 23.00 a zilei de luni, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Băicoi, în timp ce efectuau supravegherea și controlul traficului rutier, au oprit pe strada Republicii un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul în această localitate.
Potrivit reprezentanţilor poliţiei prahovene, „întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i reținut permisul de conducere şi, totodată, fiindu-i adus la cunoștință faptul că nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Ulterior, în jurul orei 00:00, bărbatul a fost observat de același echipaj de poliție conducând autoturismul mai sus menționat, moment în care a schimbat brusc direcția de mers, intrând cu roata într-un șanț.
A fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.