Alex Mirea a obținut a doua victorie stagională, la Trofeul Sinaia, competiţie desfăşurată în weekend, reprezentând a cincea etapă din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, concurs organizat după o pauză de un an, cauzată de pandemie. Prin victoria de la etapa din Sinaia, Mirea a devenit principalul favorit pentru câștigarea titlului, cu trei etape înainte de final, după ce liderul Octavian Ciovică a abandonat în manșa a doua a cursei din acest weekend.
După ce sâmbătă, în antrenamentele cronometrate, s-a apropiat la numai 0,6 secunde de recordul lui Lucien Hora, Mirea nu a mai putut coborî sub 1:52, însă a fost suficient pentru a-și adjudeca Trofeul Sinaia. Acesta a fost cel mai rapid pe prima urcare de concurs (1:52,723), iar pe a doua a fost mai lent cu 0,5 secunde decât Silviu Dumitrescu (Osella PA 2000 Evo – 1:53,983). La finalul celor două manșe, acesta a avut un timp total de 03:47,207, față de 03:47,636 cât a avut Dumitrescu. Pe locul 3 s-a clasat Costel Cășuneanu, cu un timp total de 03:53,139.
Cel mai rapid în recunoașterile de duminică dimineață și al treilea în prima manșă de concurs, Octavian Ciovică, s-a văzut nevoit să abandoneze în manșa a doua.
Cu un succes pe Transalpina, un loc doi la Reșița, coroborate cu victoria de la Sinaia, Alex Mirea (Radical SR8) a ajusn într-o postură inedită până acum pentru el. Având 68 de puncte din trei participări în acest sezon, Mirea este în prezent la numai 2,75 de puncte în urma lui Ciovică (Radical SR8 Evo) și la două de Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5), însă ambii au participat la toate rundele din actuala stagiune.
Top 10 al etapei de la Sinaia a fost completat de Radu Benea (Mitsubishi Lancer Evo 8), Emil Ghinea (Norma M20F), Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), Alexandru Pițigoi (Porsche 911), Andrei Șerban (Skoda Fabia), Istvan Soos (Mitsubishi Lancer Evo 9) și Călin Manițiu (Subaru Impreza).
Mihai Leu s-a impus clar la Categoria I datorită succesului din prima manșă, atunci când a fost mai rapid cu aproape 4 secunde decât Alexandru Pițigoi. Dublu campion al categoriei, Leu a fost cronometrat în această urcare cu 1:59,869. În cea de-a doua manșă, Pițigoi a fost mai rapid, dar numai cu 0,2 secunde. Podiumul a fost completat de Istvan Soos, care a încheiat la 5,485 secunde în spatele câștigătorului.
Soos se mulțumește însă cu victoria de la Grupa A, în timp ce Călin Manițiu s-a impus la N. Costel Cășuneanu și-a asigurat o nouă victorie la Grupa EC2 (H), acolo unde e lider autoritar după primele cinci runde, în timp ce la Două Roți Motrice s-a impus Andrei Șerban. Topul Istoricelor de la Sinaia a fost dominat de Eduard Tontsch (BMW 2002), iar la Dacia Revival cel mai rapid a fost Adrian Voicu.
Următoarea etapă din campionat va avea loc în perioada 28-29 august, la Baia Mare.