Violeta Stoica

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România a transmis în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul privind lansarea licitației destinate execuției de lucrări pentru autostrada Ploiești (Dumbrava) – Buzău, lucrare estimată pe toate cele trei sectoare la circa 5 miliarde de lei.
Cel mai scump dintre cele trei sectoare se află în județul Prahova, fiind cuprins între Dumbrava (legătura cu autostrada București-Ploiești) și Mizil, cu o lungime de 21 de kilometri. Potrivit informațiilor publicate în SEAP, valoarea lucrărilor este estimată pe acest tronsont între 1,6 miliarde de lei și 1,95 miliarde de lei.
Pe locul al doilea ca valoare estimată se află tronsonul cuprins între Mizil și Pietroasele, de la km 21 la km 49+350m, în acest caz lucrările fiind evaluate înainte de contractare la o sumă cuprinsă între 1,47 și 1,74 miliarde de lei.
Al treilea lot, dintre Pietroasele și Buzău, de la km. 49+350m la km 63+250m, a fost estimat ca valoare la 1,16 miliarde de lei – 1,37 miliarde de lei.
Deși este împărțită în loturi, procedura de achiziție a lucrărilor pentru realizarea autostrăzii Ploiești (Dumbrava) – Buzău stabilește că fiecare firmă participantă poate depune oferte pentru un singur lot sau chiar pentru toate cele trei loturi.